Travel | Backpacken, I love it!

Tot mijn 24e was ik nog nooit buiten Europa op vakantie geweest, maar hé, eens moet de eerste keer zijn! Dus het werd tijd om andere werelddelen te gaan ontdekken; met de backpack! Spannend, leven uit een tas van 65 liter, die je ook nog zelf moet dragen. Dus moest ik op jacht naar een goede tas die mij hopelijk gaat vergezellen op veel mooie reizen.

De eerste keer op pad met mijn rugzak, was meteen een goede test, 4 maanden naar Midden- en Zuid Amerika, maar wat moet je in hemelsnaam meenemen! Pffff. 3 x alles in en uitpakken, elke keer toch weer iets erbij proppen, want stel dat het koud is, of die pumps voor onder dat jurkje en bij die broek, net zolang tot de backpack bomvol zit, want ja, je zult maar iets vergeten! Dan nog niet wetende dat je eigenlijk elke dag op slippers rondloopt en dat je vaak hetzelfde fijne set aanhebt, de rest van de kleding en 3 paar schoenen had ik eigenlijk best thuis kunnen laten, dat hadden een hoop ergernissen bespaart kunnen blijven! Al doende leert men, tenminste ….

 

backpacker

Maar het backpacken bevalt erg goed, oké,  soms had ik hem ook héééél graag ergens in de heg gesmeten, maar juist de sfeer van het niet weten waar ik morgen ben bevalt me wel. Plekken ontdekken waar je nooit bent geweest, met een bootje de rivier over, de jungle in, wakker worden naast een vogelspin, beesten spotten die je in Nederland alleen in de dierentuin ziet en in gesprek komen met de locals en uitgenodigd worden voor een lunch, maar ook vooral elke keer weer op jacht naar een slaapplaats, want in het begin van mijn backpack carrière bestond er nog geen booking.com of Tripadvisor om te checken of er überhaupt iets vrij was, maar dat had ook zijn charme, soms ook helemaal niet, dan kwam je net uit een nachtbus en moest je ook nog met je backpack op zeulen in de hitte op jacht naar een hotel. De Lonely Planet deed ook wonderen, deze reisbijbel was heilig, want zonder werd het toch net wat lastiger! Wat wel belangrijk is is om op je gevoel te vertrouwen, voelt het ergens niet goed, ga dan meteen weg. Vaak kloppen je gevoelens wel dus luister daar naar.

Het nadeel van deze manier van reizen is dat je nooit lang genoeg op een plek bent om je spullen een keer uit te pakken, je leeft dus letterlijk uit je tas, maar als je geen rust in je kont hebt en zoveel mogelijk wilt zien van een land dan is dat ook niet erg, je bedenkt namelijk ter plekke waar je de dag erna naartoe wilt, of je blijft nog een dagje (of 2) hangen omdat het ergens zo geweldig is. Je laat je inspireren en meevoeren met het vakantiegevoel. Ik kom ook altijd vermoeider terug van een reis dan voordat ik vertrok, maar het voldane gevoel zo veel mooie nieuwe dingen te hebben gezien maakt dat het dubbel en dwars waard. Ik wil alles uit een reis halen, je weet nooit of je er nog ooit terug komt en als je er dan toch bent kun je maar beter zoveel mogelijk, of eigenlijk alles, meepikken.

“Heb geen spijt van de dingen die je hebt gedaan, maar heb spijt van de dingen die je niet hebt gedaan” is ook vaak mijn motto, vooral op reis!

Een nieuwe verslaving is geboren: R E I Z E N en zoveel mogelijk van deze mooie wereld zien.

Waar zijn mijn backpack en ik ondertussen geweest: Frankrijk, Italië, Costa Rica, Panama, Ecuador, Galapagos Eilanden, Peru, Bolivia, Argentinie, Thailand, Cuba, Mexico, Guatemala, New Zeeland, India, Nepal, Cambodja, Vietnam, St. Maarten, Anguilla, Dominica, St. Lucia, Martinique, St. Vincent, Bequia, Tobago Cays & Curaçao, over deze trips vind je (later) meer onder het kopje Travel. Op andere reizen en stedentrips heb ik mijn backpack ingeruild voor mijn koffer, meer luxe, minder gesjouw en dat bevalt me eigenlijk ook wel! Of ligt dat aan de leeftijd?

Wil je tips, stel hieronder je vraag of stuur een mailtje! Ik help je graag op weg.

 

Liefs Daphne met hartje

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *