Hotspot | Nijmegen | Café de Blonde Pater

Bij de Blonde Pater in Nijmegen zit je goed als het om koffie gaat!
Al twee jaar op rij hadden zij de Nederlandse Kampioen Barista & Latte Art en behaalden een 8e plek van de wereld. En nog steeds scoren ze goed bij deze Barista Kampioenschappen. Ook hebben ze al een paar jaar op rij de terrasprijs van Nijmegen gewonnen.
Dit zegt allemaal wel genoeg, toch?

Toen ik hier voor de eerste keer ging lunchen dacht ik bij binnenkomst: In hemelsnaam, wat een drukte, heeft heel Nijmegen toevallig net zin in een kop koffie en broodje hier? Ja dus!
Maar ook niet gek als je rond 13:15 uur binnen komt lopen! De volgende missie, op jacht naar een tafeltje!
Zonder al te veel duwen en trekken (duh) lukte dit al vrij snel, we bestelden meteen een cappuccino en koffie, de verwachtingen zijn natuurlijk hoog maar ze worden al na de eerste slok waargemaakt.
Zelf heb ik een barista training gevolgd (en mijn diploma gehaald bij Cocoon Coffee) en heb er best wel verstand van!
Een minpuntje was dat de cappuccino lauw was ipv warm, maar ach, zo’n mooi bakje wordt met pure liefde bereid en je krijgt er een mooie latte art bij dus wat zeuren we nou?
De smaak is prima en daar gaat het uiteindelijk om.

IMG_7012

Naast de koffie kun je hier ook terecht voor verse sapjes, heerlijke lunchgerechten en in de weekenden hebben ze zelfs een uitgebreid en luxe ontbijt.
De kaart is groot en er staat zekers voor ieder wat wils op. Een ruime keuze aan salades maar ook genoeg broodjes en dit alles is van zeer hoge kwaliteit.
Kiezen is moeilijk want wat er voorbij komt ziet er heerlijk uit.
De keuze valt op de Tuna, dit is een meerkorenbroodje met sla, tonijn (salade) met japanse soyamayo, roze gemberslices, lente-ui en bieslook, nog een cappuccino en een sinaasappel & kiwi sapje. Een goede keuzen kan ik je zeggen.

IMG_7013

Zo zijn er natuurlijk ook een paar voor- en nadelen: De sfeer is hier prima, het eten en de koffie wordt met liefde en zorg bereid, de bediening werkt kei hard maar mag ondanks de drukte wel meer oog hebben voor de klanten, het duurt lang voor je nog een drankje kunt bestellen.
De akoestiek is slecht waardoor het geluidsniveau erg hoog is, daardoor klinkt het al snel lawaaierig.
Ook vind ik het niet heel fijn dat mijn tafeltje bijna tegen die van de buren aanstaat, waardoor het net lijkt alsof je gezellig met zijn 4-en aan het lunchen bent ipv met zijn tweetjes.
Voor mensen met kids is er een kinderspeelhoek aanwezig, slimme zet. De prijs is goed, vooral voor de hoeveelheid en kwaliteit die je krijgt.
Al met al is het een leuke hotspot in het hartje van Nijmegen.

 

Hartje

 

 

Adres: Houtstraat 62, 6511 JP Nijmegen
Website: www.blondepater.nl
Prijsniveau: gemiddeld

Share

Daphne | food & flip flops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *