Hieperdepiep hoeraaa, food & flip flops wordt 1 jaar!

Hieperdepiep Hoeraaa, food & flip flops wordt 1 jaar!
Het is vandaag, 20 december, precies een jaar geleden dat food & flip flops online ging.
De champagne werd ontkurkt, het lint doorgeknipt en de eerste blogs geschreven.
Daar moet dus wel even bij stilgestaan worden. Daarom een kleine terugblik van het afgelopen jaar.

 

 

 

Zo begon het allemaal:

Het reizen is iets wat ik al lang doe, vanaf mijn 21e, zo rond 2001, begon het wat serieuzere vormen aan te nemen!
Zo’n jaartje of 15 geleden is het reisvirus toegeslagen!
Tot mijn 15e ging ik trouw elk jaar met mijn paps, mams en broer op vakantie naar de kust in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Spanje.
Van mijn 16e tot mijn 20e was ik met vriendinnen vooral te vinden tussen de zandkorrels op het strand en in de kroegen van Spanje! Het cultuursnuiven zat er toen nog niet echt in en vonden we ook totaal niet belangrijk! Hoe snel we bruin konden worden wel! Nu is dat omgedraaid!
En ja hoor, vanaf mijn 21e was ik om! Er werd een Interrail ticket gekocht en de eerste backpack aangeschaft, dit was het serieuzere werk.
Met de trein door Europa, veel zien, doen en ontdekken, je eigen tent opzetten, regelmatig koken op je gaspitje en met al je zooi op je rug sjouwen naar een nieuwe bestemming! Maar wat was het leuk.

 

Tegenwoordig zijn er heel wat reizen toegevoegd aan mijn reizigers cv.  Zo’n 46 stuks. Prachtige landen en indrukwekkende steden zijn er afgevinkt. Hopelijk worden er de komende jaren nog heel wat aan toegevoegd want de lijst blijft zich maar vullen met nieuwe bestemmingen. En de wereld is te mooi om thuis te blijven.
Tot nu toe is dit mijn lijstje en ja, daar ben ik behoorlijk trots op:
Amerika – Anguilla – Argentinië – België – Bequia – Bolivia – Cambodja – China – Costa Rica – Cuba – Curaçao – Denemarken – Dominica – Duitsland – Engeland – Ecuador – Formentera – Frankrijk – Galapagos Eilanden – Guatemala – Ibiza – India – Italië – Luxemburg – Mallorca – Martinique – Mexico – Nederland – Nepal – Nieuw Zeeland – Oostenrijk – Panama – Polen – Peru – Sicilië – Sint Maarten – St. Lucia – St. Vincent – Spanje – Stromboli – Tenerife – Thailand – Tobago Cays – Turkije – Vietnam – Zwitserland.

 

Het idee om te gaan bloggen was er al langer maar eigenlijk kwam het er nooit van!
Wel kreeg ik vaak de vraag of ik nog aanraders of tips had voor een reis of goed restaurant en het is wel iets om trots op te zijn als dat gevraagd wordt. Dat mensen je daarin vertrouwen. En waarom dan niet met meer personen delen die dezelfde interesses delen?

 

Vorig jaar, tijdens mijn vakantie op Ibiza, was ik even op adem aan het komen van een heftige tijd waarin mijn lijf & gezondheid me behoorlijk in de steek hadden gelaten (lees: hodgkin (lymfklierkanker) & borstkanker, onderzoeken, scans, operaties, chemo’s en bestralingen) en ik ongeveer in het ziekenhuis woonde! Niet echt wat je verwacht als je 33 bent!
Ik deed altijd alles al wat ik leuk vond en graag wilde doen maar toen werd ik nog meer met de neus op de feiten gedrukt dat dat dus ook echt het belangrijkste is!
En daar op dat strandbedje onder de zon besloot ik om er voor te gaan en dus te gaan bloggen! Mijn avonturen te delen. Een dagboek voor mezelf en voor iedereen die het leuk vindt om te lezen en er tips of ideeën uit te halen. Want waarom zou je geweldige ervaringen die je tijdens het reizen opdoet voor jezelf houden?

 

Stap uit je comfortzone en ga ontdekken. Het avontuur tegemoet. Ga van de gebaande paden en ontdek nieuwe plekken. Verdwalen in een stad en op jacht gaan naar het lekkerste eten in de leukste restaurantjes en hotspots. De geur opsnuiven, veel mooie en onvergetelijke herinneringen (en foto’s) maken, lieve mensen ontmoeten, verdiepen in een nieuwe cultuur, genieten van alle fijne dingen en het avontuur aangaan. En dat allemaal het liefst op je flip flops natuurlijk!

 

 

Hoe is het nu, een jaar later?

In het begin stonden er nog niet zoveel artikelen online, maar nu begint het ergens op te lijken!
De drive is er nog steeds om zeker elke 4 dagen een nieuwe blog te plaatsen.
Bloggen is behoorlijk tijdrovend en mijn drukke sociale leven ook, maar het is allebei te leuk en het geeft energie. Een beetje creatief omgaan met de tijd, wat passen en meten, dan blijft er altijd wel ergens een gaatje over om achter de laptop te kruipen. Alhoewel die 24 uur in een dag er van mij ook 30 hadden mogen zijn.
Waarschijnlijk zou het niet zoveel nut hebben want ook die zouden tot op de minuut volgepland worden! Zo zit ik nou eenmaal in elkaar!
Meestal wordt er een begin gemaakt aan een blog, als er veel inspiratie is dan wordt er zo een eind weg geschreven en bij weinig inspiratie zal ie wat sneller geparkeerd worden om later weer op te worden gepakt. Ideaal. Door een kijkje in een van mijn fotoboeken, het doorspitten van mijn verzameling Lonely Planets of heb bekijken van reisprogramma’s komen de ideeën meteen boven drijven. Even terug naar de landen waar je bent geweest en waar de mooiste herinneringen zijn gemaakt. Heerlijk!

 

Het is erg fijn en leuk om te zien dat er steeds meer reacties komen op de blogs. Oké het zijn er nog niet zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer zie maar dat hoeft ook niet, ik ben allang blij met elke reactie die ik krijg op een post, want daar doe je het toch voor, dat je de lezers enthousiast maakt en hoopt dat ze terugkomen om andere verhalen te lezen en iets aan de tips hebben die er worden gedeeld of ervaringen uit te wisselen met elkaar. Zelf struin ik ook fanatiek leuke (reis)blogs af, want het blijft leuk om ervaringen uit te wisselen met mensen die dezelfde passie hebben en dezelfde hobby delen. We snappen elkaar en onze verslaving!

 

Dit zijn mijn 5 meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar:

 1. Traveltag | top 5 favoriete accommodaties Deze traveltag heb ik zelf in het leven geroepen omdat het leuk is om te zien wat andere reizigers je aanraden qua accommodaties. Deze tag gaat onder de travelbloggers het hele internet over. Zo leuk om te zien dat iedereen er enthousiast op reageert en hem invult en deelt.
 2. Travel to do list | Steden 
 3. Hotspot | Den Bosch | Eetbar Dit 
 4. Travel | Cambodja | Killing Fields 
 5. Reis om de wereld met …  deze maandelijks terugkerende rubriek wordt veel gelezen, hierin geven andere reizigers antwoorden op de 15 gestelde vragen.

 

Met mijn gezondheid gaat het op dit moment, godzijdank, weer de goede kant op! Mijn lijf heeft veel te verduren gehad en vanaf eind mei 2013 tot december 2015 zat ik in de medische molen. Dat heeft letterlijk veel bloed, zweet en tranen gekost. Nu, 2,5 jaar later, moet ik weer vertrouwen gaan krijgen in mijn lijf en dat valt niet altijd mee. Je leert jezelf op zulke momenten wel echt goed kennen en vooral hoe je om moet gaan met tegenslagen. Mijn positiviteit, kracht en doorzettingsvermogen hebben me nooit in de steek gelaten. En dat is een enorm pluspunt. Gelukkig hebben mijn lover, familie en vrienden me er ook doorheen gesleept. Zonder hen was het nog zwaarder geweest. Nu blijven hopen dat het goed blijft gaan.

 

Het was een hele harde en wijze levensles! Het opent je ogen, je leert in die tijd heel veel, leuke en minder leuke dingen maar allemaal vormen ze je, hoe hard het soms ook is. En als je mensen hoort zeuren over dingen die er totaal niet toe doen denk je; joh, je moest eens weten, het kan altijd erger, ik zou zo graag met je willen ruilen als dat alles is!
Dat is natuurlijk niet altijd eerlijk maar het zet je wel met beide benen/voeten op de grond, je relativeert alles.
Liever had ik deze les niet gehad alleen daar heb je niets over te zeggen. Je denkt altijd dat het jou niet overkomt, dat het alleen bij anderen gebeurt, helaas werkt het zo niet. Stel daarom geen dingen uit die je nu graag wilt doen, morgen kan alles anders zijn! Zo is het echt, dus go for it.

 

 

 

Welke plannen staan er op de agenda voor 2016?

Omdat het reizen er de afgelopen 2,5 jaar behoorlijk bij in is geschoten, moet dat even goedgemaakt gaan worden! Tijdens mijn behandelplan werd het me door de artsen sterk afgeraden om buiten Europa te gaan reizen en dat was best een domper! Alhoewel mijn energielevel ver beneden peil was misschien ook niet heel handig.
Daarom hoop ik er dit jaar weer vol voor te kunnen gaan! Het begin is al gemaakt.
Een weekendje Düsseldorf staat voor januari op de planning en de wintersportvakantie naar Serfaus is al geboekt.
Verder hopen we dit jaar dan eindelijk naar Namibië, Botswana en Kaapstad te gaan, deze bestemmingen staan al een tijdje op nummer 1 van onze “travel to do list”.
En eigenlijk hoop ik dit jaar dan eindelijk mijn vriendinnetje die naar Singapore is verhuisd, 3 jaar geleden, op te gaan zoeken. Dus plannen genoeg, nu de uitvoering nog!

 

En ja, ik blijf doorgaan met het schrijven van blogs. Er zit nog veel inspiratie in mijn hoofd en er liggen genoeg ideeën op het schap om uitgewerkt te worden. Van al mijn vorige reizen maar er zijn tussendoor weer nieuwe bestemmingen en hotspots bijgekomen die nog steeds uitgewerkt moeten worden. Dus inspiratie genoeg.

 

Verder lijkt het me gezellig en informatief om bloggers evenementen bij te gaan wonen of te meeten met andere (reis)bloggers. Het is altijd goed om tips en trics te delen en om te netwerken. Zo hoor je eens een keer wat anders en dat kan juist weer positief werken. Helaas moest ik die van november afgelopen jaar in Maastricht annuleren en daar baalde ik wel van. Dus als er binnenkort weer ergens een gaat plaatsvinden, let me know!

 

Enne waar kan ik me inschrijven voor persreizen of om een hotel te testen?
Het lijkt me namelijk super om daar voor uitgenodigd te worden. Volgens mij is dat de wens van elke blogger dus ik ben bang dat de concurrentie hoog is! Bij deze geef ik me vrijwillig op! Mailen mag: info@foodandflipflops.com
Ik bedoel maar, nee heb je en ja kun je krijgen! Haha! En dromen moet je blijven houden, dus bij deze!
Wil je op de hoogte blijven wanneer er een nieuwe blog online komt, dan kun je food & flip flops volgen via Facebook, Instagram en/of Twitter. Op deze Social Media kanalen worden dagelijks foto’s gepost van de mooiste plekjes dus het is sowieso leuk om op “vind ik leuk” of “volgen” te klikken. Bedankt alvast.

 

En omdat het feest is, hoort daar een winactie bij.
Dus stay tuned want binnen een paar dagen zal dit online komen.
Een tipje van de sluier; het heeft iets met reizen te maken …. ja echt? Verrassend he?

 

Dan plop ik nu een confettiknaller open en toast ik op een nieuw jaar, met nog meer volgers en een heleboel blogs.
Bedankt voor jullie support en het bezoeken van mijn site (of andere Social Media), dat waardeer ik echt.
Als jullie nog tips, vragen, kritiek of een voorkeur voor een blog hebben, let me know.

 

 

En geniet van alle feestdagen!

 

Liefs Daphne met hartje

 

 

Share

Daphne | food & flip flops

19 Comments

 1. Wat heb je veel mee gemaakt en wat is het lastig als je eigenlijk door je lijf in de steek wordt gelaten. Ik hoop dat je snel wat meer vertrouwen krijgt in je lijf.
  Daarnaast heel fijn voor je dat je weer mooie reizen mag gaan maken!
  Ik blijf je volgen, want je hebt een mooie blog

  • Ah wat lief, dank je wel Leoni en wat leuk om te horen dat je me blijft volgen. Insgelijks. Tja dat verwacht je niet als je zo jong bent en het onbezonnen ben je kwijt maar je moet roeien met de riemen die je hebt en blijven genieten van alles. Daar gaan we voor. Hopelijk krijg ik het vertrouwen langzaam weer terug maar ik merk dat het tijd nodig heeft. Maar reizen blijft toch een van mijn grootste hobby’s dus dat hoop ik heel snel weer te kunnen gaan doen. Fijne dag.

 2. Ik vind je een super stoere vrouw, hoe je altijd straalt en lacht als ik je ergens zie. En hoe ongelofelijk rijk zul je je voelen dat je al die lieve mensen om je heen hebt. Heel veel respect voor jou hoe jij je door die verschrikkelijke tijd hebt geslagen en zo mooi om je positieve verhalen te lezen. Geniet, maar dat doen jullie volgens mij al, van alles om je heen en van elkaar. Gelukkig en gezond 2016!

  • Jeetje wat lief om te horen Susan. Dat doet een mens goed. Ja het leven is vaak heel mooi en soms kan het dus tegenzitten, dat heb ik wel gemerkt. Maar het genieten blijft, in elk ding probeer ik iets moois te zien en als het kan probeer ik overal bij te zijn. Daar is het allemaal veel te leuk en gezellig voor. En het is inderdaad heel fijn om al die lieve mensen om me heen te hebben. Dat moet je ook koesteren. Collect moments, not things. Ook voor jullie een geweldig mooi, liefdevol, gelukkig en vooral gezond 2016. Dat het maar weer een mooi jaar mag worden. x

 3. Jeetje Daphne. Wat een heftige tijd heb je achter de rug zeg. Ik wist het helemaal niet dat je zo ziek bent geweest. Fijn om te horen dat het nu weer wat beter gaat! Ik herken het vertrouwen missen in je lichaam, het naarste dat er is… Ik hoop dat 2016 een top jaar wordt. Wat betreft persreizen? Netwerken! Kom je ook naar de Vakantiebeurs? Dat is een goed netwerkmoment!

  • Ha Sandra, ja enorm. Nee ik heb dit ook nooit in mijn reisblogs verteld, ik vond dat dat er niet toe deed … en daarom heb ik het nu verteld. Dan krijg je toch een beeld van mij als persoon of waarom ik soms met “mutsjes” op de foto’s sta (alhoewel ik die weinig plaats). Tja het leven gaat niet altijd over rozen maar dat hoef ik jou niet uit te leggen. En dat vertrouwen, hopelijk komt dat langzaam weer, al zal het veel tijd nodig hebben. Hoe is dat bij jou? Beetje terug aan het komen? Ja wil heel graag naar de vakantiebeurs, maar had gekeken alleen zie een onderverdeling in het aantal volgers dat je moet hebben en dat snap ik niet helemaal. Welke dag ga jij, lijkt me leuk om je te ontmoeten? Ga er zo eens even goed voor zitten en me inschrijven. Klinkt namelijk als: daar moet je bijzijn. Thanks voor de tip. Jij ook alle goeds voor 2016, op naar veel mooie reizen en een gezond lijf.

   • Ik snap het wel hoor, je wil liever naar de toekomst kijken dan naar het verleden. Maar het is soms wel goed om te vertellen wat er in je leven speelt. Ik vind het knap van je dat je het zo op papier hebt weten te zetten. Vertrouwen in je lichaam heeft veel tijd nodig. Het is heel heftig om te ervaren dat hetgeen waar het om draait in je leven je ineens in de steek laat. Dat is ontzettend emotioneel en lastig. Ik vind het heel knap van je dat je zo positief bent (of zo overkomt in ieder geval). Ja, ik ben redelijk aan het terugkomen, maar ik merk nog wel de angst voor herhaling. Dat moet groeien. Ik merk dat ik bijvoorbeeld de geplande jungletocht straks in mei heel spannend vind. Jeetje, zit ik daar in de middle of nowhere en wat als het fout gaat? Terwijl de kans ook 75% is dat het wél goed gaat. En dat vind ik wel lastig! Het is een beetje lastig dit jaar, dat klopt. Je kunt op dinsdag alleen terecht met een persaccreditatie die je niet meer zomaar krijgt (t.o.v. voorgaande jaren) en op woensdag kun je alleen met het bloggerprogramma meedoen als je meer dan 5.000 bezoekers hebt. Het bijt elkaar een beetje dus. Op woensdag kun je wel gewoon een kaartje kopen bij de deur, dus wie weet is dat een optie? Ik ga op dinsdag en woensdag! De vakantiebeurs is naast netwerken met bedrijven ook heel leuk om te netwerken met bloggers. Ik hoop je te zien, ik zou het ook leuk vinden om jou te ontmoeten!

    • Weet je, het was het eerste jaar en moest nog testen hoe ik het bloggen zou vinden en wat het zou doen. Maar na een jaartje is het wel goed om het te vertellen aangezien ik soms ook wel eens “muts” foto’s heb om te delen maar die ik nu vaker achterwege liet. Nu kan ik ze gewoon “showen” want het hoort bij mijn leven helaas. En je moet er mee dealen en gelukkig ben ik positief van mezelf en dat komt nu extra mooi uit en is fijn om te ontdekken dat je die eigenschap ook in zware tijden nog hebt. Lief van je. En voor jou ook spannend maar super knap dat je die jungletocht toch hebt gepland, weer een overwinning op jezelf, dat is erg belangrijk. Als dit goed gaat ben je weer een grote stap verder. En je moet maar zo denken, als er echt iets gebeurt (wat natuurlijk niet zo is) dan komt het ook goed en zijn ze er ook zo …. jij zit gewoon bij die 75%. Ja het lijkt me ook echt heel leuk dat bloggersevent maar helaas is het best lastig en ja, het lijkt me dan ook juist zo leuk om jullie te zien tijdens die meeting. Maar heb nog geen reactie gehad. Ga er eens over nadenken want sowieso leuk. Dus jij bent er gewoon twee dagen? Gezellig. Wie weet zie ik je dan en anders snel een keertje ergens anders. Lijkt me leuk.

 4. Mooi lieverd. Hoop dat jullie snel weer een droombestemming op kunnen zoeken. Zo dik verdient na dit gevecht. Kus

  • Ah lief van jou babe. Heb wel weer zin in een super vette reis inderdaad. Hoop dat we snel iets gaan boeken. Jij hebt al een mooie op de planning staan, echt stoer. Ga van de week bloggen over de tunnels … kun je vast nadenken of je er in gaat! haha.

 5. GEFELICITEERD met je deze mijnpijl. Phoee wat een heftig zeg je ziek zijn verhaal. Mocht je een keer willen sparren over bloggen hou ik me altijd aanbevolen. Wij wonen vrij dichtbij elkaar. Op naar nog veel meer mooie boogjaren enne Namibië en Botswana zijn echt geweldig!!!

  • Dank je wel Suzanne. Lief van je. Tja behoorlijk heftig, dat verwacht je niet echt op deze leeftijd. Maar dan overkomt je het ineens. Bizar. Daarom; geniet van elke dag, hoe cliché dat ook klinkt. Het kan ineens anders zijn. Maar sparren is altijd leuk en lijkt me gezellig om een keer te doen. We wonen inderdaad om de hoek bij elkaar dus goed plan. Zullen we keer in het nieuwe jaar daten? Enne wil dan ook graag alle tips voor Namibië en Botswana horen zoals je begrijpt. Nog tips of aanraders qua organisatie? Thanks

 6. Wow heftig verhaal zeg en wat ben je dan sterk geweest! Een vriendin van mij heeft meer dan een jaar gestreden tegen kanker, chemo gehad enz enz, je krijgt heel wat voor je kiezen. Petje af voor jou en ik hoop met je mee dat je vanaf nu alleen nog maar sterker wordt en dat die mooie reis naar Afrika er volgend jaar van gaat komen!
  23 januari hebben we een bloggersmeet in Leuven. Het begon vorig jaar in Maastricht als meeting voor Zuid Nederland en België maar deze keer komen er ook mensen uit Groningen en Rotterdam. Als je zin hebt vraag het Lotte van Scratchingmymap!
  Fijne feestdagen en op naar een goed en gezond 2016!

  • Hoi Ivonne, dank je wel voor je lieve reactie. Tja je kunt niet terug helaas dus je moet. Je hebt helaas geen keus als je hiermee te maken krijgt. Wat heftig ook van je vriendin, je hebt het dus van dichtbij meegemaakt. Het is niet niks en enorm heftig. Ja het zou echt top zijn als Afrika er eindelijk van gaat komen, wil ik al zo lang. Jij nog wensen voor 2016 op je lijstje staan?
   Oh wat gezellig, de 23e januari, dank je wel voor het laten weten. Baalde toen dat ik niet kon in Maastricht, ga even kijken of de 23e wel gaat lukken. Lijkt me leuk om jullie een keer te ontmoeten. En tips uit te wisselen. Fijn om jullie met dezelfde interesses te spreken. Jij ook geweldige feestdagen en op naar een fantastisch, avontuurlijk en mooi jaar vol nieuwe herinneringen.

 7. Gefeliciteerd met 1 jaar Food and Flipflops!! Ik ben blij dat het nu wat beter met je gaat en dat je voor komend jaar al weer reisplannen aan het maken bent. Hoop echt van harte dat die plannen werkelijkheid gaan worden 🙂 Dat bloggers event tijdens de jaarbeurs is echt super vaag ja. Als je bij Verkeersbureaus als blogger ingeschreven staat, dan kun je hier sowieso naar toe en krijg je ook accreditatie voor de vakantiebeurs. Anders kun je ook zelf een kaartje voor de vakantiebeurs kopen en je gratis aanmelden voor het bloggersevent. Ik stuur je de link nog wel even door 😉 Mss sowieso nog een keertje een drankje doen met Marieke en mij? Lijkt me gezellig!! X

  • Dank je wel Sigrid. 1 jaar alweer. Lief van je en ja, heb ook wel weer zin in een mooie reis. Als ik iedereen zie gaan en mooie foto’s voorbij zie komen wil ik ook weer. Dank je wel voor je uitleg, ik kreeg er niet echt hoogte van en heb ook nog steeds geen reactie op de mail. Dus eigenlijk als je gewoon naar de vakantiebeurs gaat kun je sowieso aansluiten voor het bloggersevent? Dat staat dan weer nergens vermeld. Vreemd. Jaaaaaa een drankje is een gezellig idee, ben echt voor maar afgelopen 3 mnd was een beetje lastig plannen, vanaf januari wordt dat weer wat makkelijker dus ik zeg; leuk. x

 8. Wat een verhaal joh, je het heel wat meegemaakt! Pittig om weer op je lijf te vertrouwen, hopelijk lukt het je steeds een stukje beter. Take care! En mooie reisplannen heb je, veel reisplezier!

  • Dank je wel Marcella voor je lieve reactie. Ja behoorlijk wat enne vind mezelf toch echt nog wel te jong voor dit geouwehoer 🙂 elke keer een beetje meer vertrouwen krijgen maar je voelsprieten staan sneller op scherp als je ergens last van hebt en daar moet ik weer mee om leren gaan. Hoop snel op een paar mooie reizen. Jij hebt ook al mooie plannen, heerlijk vooruitzicht voor 2016. Geniet ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *