Mijn “hier moet ik zo snel mogelijk naartoe” lijstje | Canada

Als je op reis gaat kies je altijd voor de plekken die allang op je lijstje staan, logisch ook.
Deze vink je dan een voor een af en als je al deze plekken hebt ontdekt dan denk je dat je wensen ook minder worden.
Misschien herken jij je hier ook in maar die wensen worden duidelijk niet minder, het lijkt er op dat het lijstje juist alleen maar langer wordt.
Heb ik dit alleen of blijft jouw lijst ook maar groeien?

Daarom ga ik hier elke keer een stad of land beschrijven waar ik graag nog een keertje naartoe zou willen.
En ik kan je vertellen, die lijst groeit gewoon stug door, er blijft nog genoeg over om te gaan ontdekken.

 

Vandaag op mijn lijst: CANADA

 

Een maand nadat we terug waren van een fantastische reis door Namibië & Botswana, was het alweer kerst.
Onder de boom lagen 2 Lonely Planets van Canada!
Was dit toeval of hadden we allebei hetzelfde idee over onze nieuwe reisbestemming?
De hint is in ieder geval duidelijk en waarschijnlijk gaat het dan ook niet lang meer duren voordat we naar deze bestemming afreizen!

 

 

Dit uitgestrekte land heeft volgens mij alles wat je je maar kunt wensen.
Van drukke en grote steden zoals Toronto, Vancouver en Montréal waar het leven bruist, je ontelbaar veel winkels en restaurants hebt en je een lekker drankje in een kroeg kunt drinken tot diep in de nacht tot het exact tegenovergestelde daarvan, uitgestrekte natuur waar het juist weer ontzettend stil is, je alleen het geluid van het water of de dieren hoort en waar je helemaal tot rust kunt komen. Vanuit je huurauto of camper rijdt je over de mooiste wegen waar je bijna niemand anders tegenkomt met uitzichten op de prachtige meren die blauwer dan blauw kleuren met op de achtergrond immense bergen.
Maar ook heb ik een beeld op mijn netvlies van ruige kustlijnen en droge vlaktes en ontelbaar veel Nationale Parken en niet te vergeten de Rocky Mountains.
Een veelzijdig land en er is te veel om op te noemen. Maar wat moet je nu kiezen als je 3 weken vakantie hebt?

 

Regelmatig zit ik al te zoeken naar de mooie plekjes voor op ons lijstje, naar wat het beste seizoen is om Canada te bezoeken en andere informatie over dit grote en uitgestrekte land.
Zo las ik ook dat je voor Canada een ETA nodig hebt, ETA staat voor Electronic Travel Authorisation, het is een nieuwe toelatingseis die je alleen elektronisch aan kunt vragen.
Vanaf 9 november 2016 is het verplicht om dit visum te hebben want zonder kom je het land gewoon niet in en dat is toch zonde als je net het vliegtuig uit komt en je moet meteen weer rechtsomkeer maken!
Ga jij binnenkort naar Canada? Vraag dan hier op tijd je ETA aan.
Een extra voordeel, de autorisatie is direct gekoppeld aan uw paspoort en is 5 jaar geldig.
Fijn dat ik hier bij toeval op stuit want in andere blogs ben ik deze informatie nog niet tegengekomen, waarschijnlijk omdat het voor die reizigers nog niet verplicht was.

 

Banff National Park staat toch wel heel hoog op de lijst.
Alle foto’s die voorbij komen op het internet of in reis magazines zijn adembenemend mooi en zien er spectaculair uit.
Valley of the Ten Peaks bij Moraine Lake spant wel de kroon, turquoise water, waarbij de groene bomen extra afsteken, helderblauwe lucht en dan die prachtige bergen die weerspiegelen in het water! Wow.
Het schijnt dat als je Highway 93, de Icefields Parkway van 230 km volgt, je bij de meeste bezienswaardigheden komt, deze route gaat van Lake Louise tot het Jasper National Park.

 

 

Toronto schijn je ook niet te mogen missen!
Deze stad wordt ook het New York van Canada genoemd en dat maakt me wel nieuwsgierig, aangezien New York in Amerika mijn hart heeft gestolen en het mijn absolute nummer 1 van steden is.
De skyline schijnt indrukwekkend te zijn maar ook kom je er wijken tegen als Little Italy, Koreatown, Little Poland, Little Jamaica, Greektown, Little India, Portugal Village en Chinatown.
En ook kun je er goed shoppen, zowel boven als onder de grond. Kijk, daar worden wij vrouwen dan weer blij van!

 

Genoeg opties dus!
Alleen nu nog een keuze maken. Zucht …
Dat zijn echte luxe problemen, dat realiseer ik me maar al te goed.
En dromen moet je blijven houden, toch?

 

Vanuit Amsterdam is het zo’n 8 uur vliegen naar het Internationale vliegveld Lester B. Pearson in Toronto.
Het is zo’n 5990 km.
De ticket prijzen kunnen nogal verschillen, regelmatig zie ik vluchten voorbij komen vanaf €350,- maar dat zijn echt hele goede aanbiedingen.
Meestal liggen de prijzen tussen de €700,- en €900,-, dat is normaal voor een Economy stoel.

 

Heb jij Canada al eens bezocht?
Zoja, wat mag ik echt niet missen als ik hier ben of wat zou je me zeker aanraden?
En dan nog een keuze, welk deel kun je het beste doen als je 3 weken hebt?
Heb je een leuk hotel die we niet mogen missen, een geweldige tour wat echt een must do is of een plek die niet veel toeristen bezoeken?
Ik hoor het graag zodat ik ze aan ons Canada lijstje toe kan voegen.
Alvast bedankt, heb al helemaal zin om die kant op te gaan.

 

 

Liefs Daphne met hartje

 

 

Share

Daphne | food & flip flops

6 Comments

  • Dank je wel Marije, die tip las ik net idd ook al op Facebook, wat goed, die had ik nog niet op mijn lijstje staan maar is dus een absolute must do? Wat fijn om te lezen, ik schrijf hem meteen op mijn lijstje. Top.

 1. Jaaaa, Canada, supermooi! Ik zou voor West-Canada kiezen, daar heb ik zelf wat jaren terug drie weken doorheen gereisd met een camper. De Rocky Mountains, Banff National Park, Yoho National Park, de Icefields Parkway, Vancouver en walvissen spotten bij Vancouver Island. Alles is even mooi. Misschien is het oosten van Canada net zo gaaf, maar daar kan ik niet over meepraten. 😉

  • Wat super deze tips, last net bij Marije ook al over Vancouver Island, deze tip miste ik nog dus helemaal leuk. En walvissen spotten, love it. Wat geweldig dit rijtje, dus het gaat toch West-Canada worden lijkt me zo.
   Die voorkeur had ik al maar geweldig als mensen dan ook enthousiast zijn, dat maakt het nog leuker. Bedankt Annemarie.

 2. Hi Daphne, wij hebben afgelopen zaterdag een trip naar Canada geboekt. Omdat wij een bruiloft in Toronto hebben, hebben wij een stopover vlucht geboekt. We reizen 5 dagen later door naar Vancouver. Misschien ook iets voor jullie? Groetjes Sandra Megens

  • Hallo Sandra, ooooh wat heerlijk zeg. Wat een prachtig vooruitzicht, niks mis mee. En een bruiloft is wel heel bijzonder om mee te maken daar. Ik hoor graag hoe het was en of je nog leuke tips hebt. Denk je aan je visa (zie deze mail) want anders mag je het land niet in en dat zou zonde zijn, toch? Veel plezier met de voorbereidingen alvast. Groetjes, Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *