Mijn “hier moet ik zo snel mogelijk naartoe” lijstje | Hong Kong

Vandaag introduceer ik mijn “hier moet ik zo snel mogelijk naartoe” lijstje.

 

Als je op reis gaat kies je altijd voor de plekken die allang op je lijstje staan, logisch ook.
Deze vink je dan een voor een af en als je al deze plekken hebt ontdekt dan denk je dat je wensen ook minder worden.
Misschien herken jij je hier ook in maar die wensen worden duidelijk niet minder, het lijkt er op dat het lijstje juist alleen maar langer wordt.
Heb ik dit alleen of herken jij dat ook?

Daarom ga ik hier elke keer een stad of land beschrijven waar ik graag nog een keertje naartoe zou willen.
En ik kan je vertellen, die lijst groeit gewoon stug door, er blijft nog genoeg over om te gaan ontdekken.

 

Vandaag op mijn lijst: HONG KONG

 

Deze miljoenenstad blijft me op de een of andere manier aantrekken.
Hij staat dan ook op nr. 1 van mijn te bezoeken steden lijstje.
Hong Kong is erg goed te combineren als je op doorreis bent en hier een tussenstop hebt maar ik zou er ook voor een stedentrip heen vliegen en er dan een weekje vertoeven om de stad goed in me op te nemen en te ontdekken.
De drukte, de verlichting, prachtige gebouwen en de indrukwekkende skyline.
Je vindt deze stad in China en als ik de foto’s op Social Media en de beelden op tv mag geloven val je in deze high tech stad van de ene in de andere verbazing.
Het lijkt me dan ook heerlijk om door de straatjes te struinen, regelmatig omhoog te kijken om die metershoge wolkenkrabbers te aanschouwen en het dagelijkse leven van de locals in je op te nemen.
Of settel je in een van de dubbeldeks trams die je door de stad vervoeren.
En volgens mij krijg je meters dikke kippenvel als je ‘s avonds op een boot of de ferry stapt om de stad en de skyline vanaf het water te aanschouwen, dit moet een fascineren spektakel zijn.

 

 

Schijnbaar is Hong Kong de culinaire hoofdstad van Azië en daarom een echte eetstad.
Wat een extra leuke bijkomstigheid is.
Nu ben ik dol op Aziatisch eten dus ik zou daar de hele dag door de lekkerste gerechten willen proberen en de geuren op willen snuiven die door de stad dwarrelen.
Een keuze maken uit een van de duizenden restaurants lijkt me dan weer een lastige klus maar mijn voorkeur zou dan toch uitgaan naar de lokale gerechten, de beste plekjes zijn vaak waar de locals zelf eten, noedelsoep, dumpings, gestoomde broodjes en van al dat soort lekkernijen. Het water loopt me nu al in de mond als ik eraan denk. Oké, niet bij de vreemd uitziende gerechten want die slag ik liever over! Sorry.
Het jammere is, dat heb ik dan gelezen want zelf ben ik er dus nog niet geweest, dat de street food stalletjes langzaam uit het straatbeeld verdwijnen omdat ze verboden worden.
Eeuwig zonde want hier eet je vaak het allerbeste. Het goede nieuws is dat de lokale eetkantines wel blijven bestaan, hier scoor je waarschijnlijk de beste gerechten voor een paar euro.

 

 

Shoppen in het buitenland, daar gaat mijn hart ook altijd sneller van kloppen.
En Hong Kong heeft volgens mij genoeg te bieden. Van bekende winkelstraten tot grote shopping malls, alhoewel mijn voorkeur in Azië toch altijd wel uitgaat naar de typische en lokale markten. De malls zijn vaak zo klinisch, te schoon, te groot en te ongezellig, op de markten daarentegen vind je nog de echte authentieke sfeer terug en vooral ook wat ze verkopen blijft briljant.

 

Tussen al dat shoppen en eten door zou ik ook graag een bezoekje willen brengen aan de vele tempels die de stad rijk is. Zo ontdek je een stukje van de traditionele en boeddhistische kant van het land.
Het lijkt me erg indrukwekkend om de lokale bevolking te zien bidden en dat ze offers komen brengen en de prachtige versieringen te aanschouwen.
Zo’n tempel hoort er zeker bij als je in Azië bent. Dat maakt voor mij het plaatje toch wel compleet.
En het is fijn om na de hectiek van zo’n drukke en levendige stad even de rust op te zoeken.

 

Vanuit Amsterdam is het zo’n 11 uur vliegen naar de Internationale luchthaven op het eiland Lantau, het schijnt dat
Hong Kong International Airport één van de drukste luchthavens ter wereld is.
Het ligt op een half uurtje van de stad.

 

Hong Kong, wie weet tot snel.
Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit om je te ontmoeten.
En de Lonely Planet heb ik van de week al besteld dus stap een is gezet!

 

 

Ben jij al eens in Hong Kong geweest?
Hoe was het en wat moet je echt gaan doen als je in deze stad bent?
Alle tips zijn welkom want ze komen allemaal op mijn HONG KONG lijstje.
Dank je wel alvast. Leuk.

 

 

Liefs Daphne met hartje

 

 

Share

Daphne | food & flip flops

8 Comments

 1. Hong Kong lijkt me ook echt heel fascinerend! Toch zou ik denk ik niet alleen naar het land toe vliegen, ik zou het sneller opnemen als een stopover naar bijvoorbeeld Australië. Wel eentje van een dag of drie dan ‘t liefst!

  • Hoi Marcella, ja he, volgens mij is het ook echt een stad van uitersten en waar je jezelf vooral niet hoeft te vervelen. En wat je zegt, als je een tussenstop hebt omdat je ergens anders heen gaat is het fantastisch om mee te pikken, een extra cadeautje, maar ik zou er ook best voor 5 tot 8 dagen heen willen vliegen (heb ik bij Singapore ook gedaan) om het echt als stedentrip te doen en alles goed in me op te kunnen nemen. Maar dat is ook een keuze en alles is mooi meegenomen want volgens mij kijk je je ogen echt uit. Heb jij al plannen voor Australië? Dan mooi Hong Kong meepikken.

 2. Ik ben nog niet naar Hong Kong geweest maar staat ook zeker op mijn lijstje. Ik heb vrienden die er zijn geweest en het helemaal geweldig vinden 🙂

  • Hoi Marlies, ja he, lijkt me zo fascinerend om daar tussen de drukte rond te wandelen en je onder te dompelen in deze stad. Ja zijn je vrienden positief? Wat goed om te horen, dan snap ik dat het jou ook zo trekt. Nog geen plannen om die kant op te gaan? De Lonely Planet heb ik toevallig van de week besteld dus hoop dat ik hem snel kan gebruiken. Jij al plannen voor 2017? xxx

 3. In mei ga ik tien dagen naar Hong Kong! Ik ben erg benieuwd naar de fantastische skyline en het lekkere eten. We gaan tien dagen, dus als het goed is hebben we wel de tijd om de stad en omgeving goed te verkennen. De Lonely Planet heb ik nog niet besteld, ik zag dat in januari 2017 de nieuwe van Hong Kong uit komt.

  • Zo jaloers op jou Lizette, ik zag het inderdaad al voorbij komen! Wat geweldig en 10 dagen is een perfecte tijd om genoeg van de stad te zien en te ontdekken. Ben zo benieuwd hoe jullie het gaan hebben en of het ook echt zo fantastisch is als ik denk dat het zou moeten zijn. Heerlijk eten. Alle energie in je opnemen en vooral veel kijken en genieten. Kijk nu al uit naar je blog. En mijn Lonely Planet is net op de deurmat gevallen. Shit. Had dus even moeten wachten …. veel plezier en geniet van de voorpret.

   • Oh niet jaloers zijn, gekkie! Jij komt weer op plekken waar ik heeeel graag heen wil en via onze blogs laten we elkaar fijn meegenieten. Ik neem je wel digitaal mee 😉

    • Je hebt helemaal gelijk maar dat is gezonde jaloezie! haha. Het lijkt me daar echt fantastisch. En ja, ik kijk nu al uit naar je foto’s en blogs. Ga onwijs genieten van alle voorbereidingen en als je eenmaal daar bent zit ik met smart op elke Insta foto te wachten, dan weet je dat vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *