Stedentrip | Duitsland | Kerstmarkt in Düsseldorf

Jaaaaa. De kerstversiering wordt weer van zolder gehaald en Mariah Carey met All I Want for Christmas galmt alweer uit de speakers. Ook worden de tripjes naar de kerstmarkten weer gepland.

Bij ons is het een soort van traditie geworden.
Al 6 jaar op rij wordt er een weekend gepland om naar de kerstmarkt in Düsseldorf te gaan.
Lekker aan de apfelstrudel met glühwein, eierpunch en chocomel met rum!
Het is het gewoon een extra reden om op pad te gaan met vrienden.
Loop je door de stad dan komt de kerstsfeer je meteen tegemoet, grote kerstbomen vol versiering, draaimolens en stalletjes met kerstsnuisterijen. Ook kun je nog in het reuzenrad om de stad vanaf boven te bewonderen.
Op verschillende pleinen vind je de markten. Er hangt overal een goede sfeer en het is er gezellig.

Wij gaan altijd met eigen vervoer omdat het maar 1:30 uur rijden is naar deze stad. We parkeren de auto onder het hotel en pakken de taxi naar het centrum. Dit is allemaal goed te doen.
Wil je liever niet zelf rijden dan is het ook mogelijk om met een busreis te gaan, dan heb je de keus om in een dag op en neer te rijden maar sommige reisorganisaties bieden deze reizen ook met hotelovernachtingen aan. Dat is wel een aanrader omdat je dan de sfeer van de avond ook nog mee kunt pakken en je niet elk half uur op je horloge hoeft te kijken.

 

IMG_6654

IMG_6665

Düsseldorf is een erg mooie en gezellige stad. Het is er netjes en er staan prachtige gebouwen.
In de Altstadt is het meeste te beleven qua kerstmarkten, eettentjes en kroegen, voor het shoppen ben je hier ook aan het juiste adres, hier kom je vooral de grotere winkelketens tegen.
De mooie en duurdere boetiekjes vind je vooral op de Königsallee. Hier moet je zeker ook even een kijkje gaan nemen.

Waar we ons wel elk jaar weer over verbazen is dat de winkels op zondag gesloten zijn! Dat is wel een tegenvaller. Dat is wel iets om rekening mee te houden.
Je zou verwachten dat deze in de drukste periode van het jaar open zouden zijn maar helaas hebben ze daar nog steeds geen zin in. Ach ja, ze zullen wel geen extra geld willen verdienen.
Om teleurstellingen te voorkomen, winkel op zaterdag!

 

IMG_6661

Qua kerstmarkt valt het wel een klein beetje tegen. Er zijn vooral veel standjes met eten, de curry wursten, pretzels, gepofte kastanjes en Reibekuchen vliegen je om de oren, deze gerechten worden weggespoeld met een overheerlijk glühweintje, eierpunch, biertje of chocomel met rum en slagroom, her en der staat er een stand met lelijke kerstballen, nog lelijkere kerstmutsen en de sneeuwbollen, deze laatste is toch elk jaar weer favoriet en die worden ook altijd ingekocht. De mooiste exemplaren heb je hier.
Verder valt er over smaak natuurlijk niet te twisten en zijn er ook een boel mensen die deze kerstmutsen geweldig vinden, dat mag! We laten iedereen in zijn waarde! Natuurlijk!

IMG_6655

IMG_6656

IMG_6657

 

Wat me wel opvalt is dat het elk jaar drukker wordt in Düsseldorf, dit gaat vooral ten koste van de gezelligheid, het in polonaise lopen met duw- en trekwerk blijft bijzonder! Je komt hier toch voor de sfeer, waarom dan zo’n haast?
Maar ach, nicht ärgern, nur wundern … op die momenten trekken wij ons terug in de kroeg!
En drinken er nog een borrel op, of 2, dat kan ook zomaar!

Proost! En tot volgend jaar!

 

Liefs Daphne met hartje

 

 

Share

Daphne | food & flip flops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *