Liebster Award

Liebster Award groen

LIEBSTER AWARD

Door Annemiek van de blog Travel List werd ik genomineerd voor de Liebster Award!
Deze traveltag is in het leven geroepen om iets meer te weten te komen achter de personen achter de blog.
Ik mag nu 11 vragen beantwoorden die deze keer Annemiek heeft bedacht.

De vragen die ik kreeg zijn leuk! Lucky me! Zit je klaar? Hier komen ze.

 

1) Beschrijf je zelf in max 5 woorden:

Levensgenieter, spontaan, avontuurlijk, (bijna altijd) vrolijk, doorzetter!

2) Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik heb al veel mooie reizen gemaakt en vaak kreeg ik de vraag van mensen of ik nog aanraders of tips had.
Natuurlijk had en heb ik die! Zo is het idee gaan borrelen en uiteindelijk heb ik besloten om mijn ervaringen te willen delen. De wereld is tenslotte te mooi om bijzondere plaatsen voor jezelf te houden.
Ik probeer om de 4 dagen een nieuwe blog te plaatsen met een beschrijving van het land of de stad en daar een “things to do lijst” onder te zetten. Maar ook ga ik graag op onderzoek uit naar nieuwe hotspots of goede restaurants.
Ik loop nog wel een heel eind achter want er blijven landen bijkomen maar ik heb ook nog een hele lijst die ik al gedaan/gezien heb waar ik ook nog een blog over wil maken. Tijd te kort dus. Deze website is dus meteen een soort van dagboek voor mezelf met prachtige herinneringen en mooie foto’s.

3) Hoeveel landen heb je al bezocht?

Het zijn er 45, maar hopelijk worden het er nog veel meer! Dit zijn ze tot nu toe:
Anguilla – Argentinië – België – Bequia – Bolivia – Cambodja – China – Costa Rica – Cuba – Curaçao – Denemarken – Dominica – Duitsland – Engeland – Ecuador – Formentera – Frankrijk – Galapagos Eilanden – Guatemala – Ibiza – India –  Italië – Luxemburg  – Mallorca – Martinique – Mexico – Nederland – Nepal – Nieuw Zeeland – Oostenrijk – Panama – Polen – Peru – Sicilië – Sint Maarten – St. Lucia – St. Vincent – Spanje – Stromboli – Tenerife – Thailand – Tobago Cays – Turkije – Vietnam – Zwitserland

 

IMG_3286

 

4) Wat staat er bovenaan je bucketlist?

Op een gedeelte 1e plaats staan: Vanuatu, Bora Bora, Fiji, Rarotonga, Samoa, Moorea & Tonga maar ook Namibië en Botswana en dan vooral de Okavango Delta. Als steden Singapore en Hongkong.
Ik ben de moeilijkste niet dus als het een van deze wordt ben ik al een enorm gelukkig mensch! Die staan al zo lang bovenaan en hopelijk gaat het er dit jaar of begin volgend jaar toch echt van komen.

5) Wat was je meest bijzondere reis?

India! You love it or you hate it.
De mensen die ik sprak die hier al geweest waren hadden allemaal een mening en van de meeste was die niet positief.
Natuurlijk hebben we allemaal verschillende ideeën en verwachtingen bij een land of stad en vinden we niet allemaal hetzelfde leuk en daarom wil ik het altijd zelf gaan ontdekken voordat ik een mening geef.
Dus hoe meer negatieve reacties hoe liever ik hier naartoe wilde. En ineens was het ticket voor India geboekt. Samen met mijn lover Luuk gingen we op avontuur.

Eigenlijk kun je deze ervaring met geen pen beschrijven, je moet het voelen en beleven maar wat was het prachtig en indrukwekkend.

Incredible India! Het staat nog steeds op nr. 1 van mooiste landen die ik bezocht heb. Dat komt dan vooral ook door het totaalplaatje: chaotisch, veel lawaai, kleurrijk, Taj Mahal, Varanasi, mooie mensen, beesten op de weg, heerlijk eten. Nieuwsgierig? Lees hier mijn hele blog.

 

IMG_6587

6) Welke leuke reisjes heb je al op de planning staan?

Hopelijk dus een van bovenstaande landen die op mijn bucketlist staan, in november naar London, met oud & nieuw hoop ik ook een leuke citytrip te maken en een weekje skiën in Oostenrijk is al gevallen.

7) Wat zou je doen als je 5 miljoen euro wint?

Tja dat zijn altijd van die lastige vragen! Als eerste zou ik dan mijn droomauto kopen, een mooie Range Rover en dan zou ik daarmee linea recta naar het reisbureau scheuren voor twee tickets naar de Pacific. Dan ga ik toch wel een paar weken naar alle bovengenoemde eilanden en je snapt dat we business class vliegen! Op de heenweg maken we een tussenstop in Singapore en op de terugweg in Hongkong.

8) Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?

Voor een ticket naar Thailand om daar pad thai en groene curry met garnalen en cashewnoten te gaan eten! Het water loopt me al meteen in de mond! Die is daar echt het aller aller lekkerste!

9) Voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht en waarom?

Alle drie!
Eigenlijk eet ik alles op, het is ook zo lekker allemaal, dus ik ga zeker voor een voor- en hoofdgerecht!
Ik sla het nagerecht wel eens over maar dat is alleen als er geen Carrot Cake of witte/bruine chocolademousse op de kaart staat. Dan kies ik alleen een cappuccino en eet ik alle chocolaatjes op. Staat mijn lievelings er wel op dan reken maar dat die op het einde zeker voor mijn neus staat en heel snel in mijn buik en op mijn heupen zit. Mmm.

 

IMG_2618

10) Welke 3 dingen maken je gelukkig?

Mogen het er echt maar 3 zijn?

 • Gezond zijn! Hoe cliché het ook klinkt. Na de afgelopen 2,5 jaar bijna in het ziekenhuis te hebben gewoond weet ik wat gezondheid is! Het is vanzelfsprekend als je gezond bent maar als dat ineens niet meer zo is dan heb je echt maar een wens! Gezond 80 worden, daar gaan we voor.
 • Reizen, door Nederland of de rest van de wereld
 • Luuk, mijn familie, leuke dingen doen met mijn nichtjes en neefje, lieve vrienden.
 • Kleine en spontane dingen, een goede cappuccino, een lekker gerecht, een prachtige zonsondergang, een boswandeling in de herfst, mooi weer, een goed gelukte foto, wijntje met bitterballen op het terras, shoppen, fijne muziek! Dat soort zaken.

11) Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Dat ik dan nog steeds gezond ben!  Dat is echt mijn belangrijkste doel. Maar dat telt ook voor de mensen om me heen. Dat iedereen dat geluk heeft.
En hopelijk loopt mijn blog dan zo goed dat ik niet kan kiezen uit alle aanbiedingen die ik krijg om ergens heen te vliegen om over een plaats te schrijven of om een hotel of restaurant te testen en te beoordelen! Dat soort dingen! Blijven dromen mag he? haha.

 

Dit zijn de regels van de Liebster Award:

 • Beantwoord 11 vragen van de blogger die je getagd heeft.
 • Verzin zelf 11 vragen.
 • Tag de bloggers die deze vragen moeten beantwoorden.
 • Deze bloggers vertellen in hun blog dat ze genomineerd zijn door deze persoon en linken terug naar de webpagina. Als je deze link deelt op Twitter, Facebook of Instagram dan is het leuk dat we ook getagd worden zodat we je Liebster Award blog snel kunnen lezen.
 • That’s it, simpel toch? Doe je mee?

 

Hierbij nomineer ik:

– Froukje van woezie.com
– Linda van meisjevandewereld.nl 
– Naomi van authenticchica.com
– Ellen van travellenineuropa.com
– Annemarie van ishetnogver.nl
www.explorist.nl
– Jantien van jantiensreisstijl.com

 

De volgende 11 vragen wil ik graag aan  jullie stellen:

1. Waar komt jouw passie voor reizen vandaan?

2. Waar houd je je mee bezig als je niet blogt?

3. Wat is jouw favoriete land en waarom?

4. Aan welke eigenschap van jezelf irriteer je je het meest?

5. Waar kun je echt van genieten buiten het reizen om?

6. Wat is jou favoriete hotspot, waarom deze en waar kunnen we hem vinden?

7. Wat was je grootste blunder ooit, waar mensen het nu nog over hebben?

8. Vertel eens iets over jezelf wat niemand nog weet?

9.  Wat is het vreemdste wat je ooit hebt gegeten?

10. Als je buiten Nederland zou moeten wonen, welk land kies je dan en waarom juist dat land?

11. Hoe ziet je favoriete weekend in Nederland eruit?

 

Leuk als je mee wilt doen.

Als je dit hebt gelezen ben ik ook wel benieuwd naar een van jouw antwoorden.
Kies een vraag uit bovenstaande vragen en laat hieronder je antwoord achter. Zo leer ik jou ook een beetje kennen.

 

Liefs Daphne

Share

Daphne | food & flip flops

6 Comments

 1. Leuk je lijstje! En leuke nieuwe vragen zeg, ik zal voor je duimen voor die 5 miljoen, dan kan je ons jaloers maken met mooie foto’s!

  – Als je buiten Nederland zou moeten wonen, welk land kies je dan en waarom juist dat land? | Eerlijk gezegd, zou elk land goed zijn! Hahaha, maar om te kiezen kies ik toch Engeland, en dan vooral Londen. Heb er al eens gewoond en dat was heerlijk.

  • Dank je wel, leuk dat je me hebt getagd. Ik vond je vragen ook erg leuk om te beantwoorden! Zelf probeer je ook weer goede vragen te bedenken en hopelijk is dat geluk! Wat gaaf dat je in London hebt gewoond, ik ga over 3 weekjes weer een keer. Nu al zin in. Nog goede tips om te lunchen? Koffietentjes?

 2. Leuk om te lezen en wat meer over jou te weten te komen. En bedankt dat je mij getagd hebt, superleuk! Ik zie het nu pas, en ga ermee aan de slag. (Wiehoe, ik ben eindelijk een keer getagd! :-))

  • Dank je wel Annemarie. Ja ik vind het een leuke tag en het is ook grappig om wat meer te weten te komen, altijd gezellig ook. Haha, was je nog nooit getagd dan? Misschien komt daar nu verandering in. Laat je het even weten (via Instagram, of een reactie hier) als je artikel online staat? Thanks en succes met de vragen 🙂

 3. Ik heb de vragen beantwoord Daphne! Dankjewel voor de tag. Bij deze een van mijn antwoorden: (de rest vind je op http://www.reisheid.nl)

  Vertel eens iets over jezelf wat niemand nog weet?

  Ik wil met de auto naar China. Gewoon, omdat het kan. Ik hou van autorijden en van roadtrips. China klinkt zo ver weg, maar je kunt er dus gewoon met de auto naar toe. Het fascineert me dat je over land zo ver kunt rijden. Deze droomwens heb ik wel eens uitgesproken richting familie en vrienden. Die me voor gek verklaren. (Wat me overigens alleen nog maar meer motiveert om het daadwerkelijk te doen.) Wat ik nog tegen niemand heb verteld, is dat ik daarna ook naar Kaapstad rij met de auto. Gewoon, omdat het kan.

  • Super leuke antwoorden Kelly! Bedankt voor het delen. Ik heb het met plezier gelezen. En wat gaaf dat je met de auto naar China wilt rijden, ik blijf je volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *