Food | Eindhoven | Mangiare

En dan zit je ineens in Italië, voor je gevoel! Stap je bij Mangiare over de drempel, dan voel je meteen die fijne vakantiesfeer. Even weg in eigen land!
Dat komt onder andere ook door de Italiaanse gastheer.

Je bent hier aan het goede adres als je van belachelijk lekker eten houdt!
Maar koffie met chocoladetaart voor de extra calorieën of een goed glas wijn met verse bruschetta’s is ook aan te raden.

Mangiare bevindt zich in het gezelligste straatje van Eindhoven, op de Kleine Berg.

Binnen is het erg stijl- en sfeervol, met donkere muren en fijne verlichting. Een mooie bar bij binnenkomst en 2 open keukens met een typische Italiaanse pizza oven.
De tafels staan op sommige plekken wel dicht naast elkaar, dus als je gezellig met je lief een avond qualitytime op de planning hebt, moet je dit misschien wel even aangeven, anders kun je met de buurtjes in gesprek.
Voor, aan de straatkant, heb je een terras, waar het fijn vertoeven is en zo zie je nog eens wat voorbij komen lopen! Helaas zijn het niet hordes Italiaanse mannen maar als je geluk hebt … en achter zit je in de mooie binnentuin tussen de olijfbomen, pergola’s en lavendelplanten. Met de zon erbij wil je hier niet meer weg.

 

IMG_8037

 

Er hangt een fijne sfeer, relaxed, los en ongedwongen! Voor ieder wat wils en voor elke leeftijd, dat maakt het juist zo leuk. Maar ook wel het zien en gezien worden, dit hoort er een beetje bij, dat doen de Italianen ook, dus past het wel in de sfeer, het is niet op een vervelende manier. Je voelt je er in ieder geval niet minder welkom door.

Dan het eten, alles is dagvers, puur en simpel, geen poespas maar echt op zijn Italiaans. Elk seizoen wisselen ze de menukaart en dagelijks wordt deze aangevuld met specialiteiten van de dag. Zo zijn de bruschetta’s aan te raden of de (panini) carpaccio om mee te starten, zelf ben ik verliefd op de pasta’s (vooral de carbonara en met scampi’s) en de chocoladetaart! Maar ga zekers zelf een keer testen wat jouw favoriet is en laat het me hieronder weten.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

IMG_8035

 

Het personeel is vriendelijk en werkt erg hard, soms, heel soms, vergeten ze aandacht aan je tafel te schenken waardoor je lang moet wachten om te bestellen en je echt snakt naar een wijntje bij je heerlijke gerecht, maar ach, als dat alles is dan mogen we niet klagen! Je bent tenslotte in de vakantiestemming!

Wil je zeker zijn van een tafel, reserveer dan van te voren want ze zitten vaak vol, zelfs op een gewone maandagavond of dolle dinsdag. Maar dat krijg je met publiekstrekkers, het is een echte place to be. De prijs kwaliteit verhouding is goed.

Nieuwsgierig geworden? Neem vast een kijkje op de site

 

Liefs Daphne met hartje

 

 

 

Adres: Kleine Berg 67 A, 5611 JT Eindhoven
Website: Trattoria Mangiare 
Prijsniveau: gemiddeld

 

 

Share

Daphne | food & flip flops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *