Travel | Italië | Milaan

Soms heb je van die momenten dat je gaat rondsurfen op het net, gewoon, even kijken of er nog ergens een leuk geprijsd ticket voorbij komt naar een fijne bestemming, meer niet.
Fijnig om weg te dromen, met een boterham in je ene hand en de muis in de andere.

Lekker gemaakt worden met de mooiste bestemmingen op je scherm is eigenlijk helemaal niet leuk, wetend dat je over 10 minuten weer aan het werk moet.

Druk klik ik door, totdat ik uitkomt bij de site van Ryanair, deze site bestaat dan nog niet zo lang, met verschillende leuke bestemmingen die van het scherm spatten valt mijn oog op Milaan, Italë, zon, shoppen, cappuccino, pasta & pizza en heerlijke wijntjes, ondertussen neem ik nog een hap van mijn boterham en toets een datum in, eens kijken wat de kosten zijn; €0,49

WAT? €0,49? Dit kan niet waar zijn? Dat is nog goedkoper dan een Ola Raket ijsje! Klopt dit wel? Ik ververs de pagina en zoek nog een keer op de data die ik al had ingevoerd en ja hoor, weer komt dezelfde prijs tevoorschijn! Snel, actie, dit ticket moet ik boeken!
Ik bel een vriendin, vertel het verhaal en dat we NU moeten beslissen, ze belt me zo terug dus ik wacht, 5 minuten later (het lijkt wel een halve dag) gaat mijn telefoon en krijg ik een “ja”, helemaal door het dolle ga ik de tickets boeken. Voor €0,49 per persoon hebben we een retourticket naar Milaan!
Ook mogen we nog kosteloos een koffer meenemen, yes! Milaan here we come, de voorpret is al meteen begonnen en mijn dag kan niet meer stuk.

 

 

Een paar weken later rijden we opgetogen naar Charlesroi in Belgie en vliegen we voor de eerste keer met Ryanair, we landen op Bergamo, een klein vliegveld net buiten Milaan. Hier pakken we een bus naar het centrum waar we logeren.

Daarna gaan we natuurlijk shoppen, een heel weekend lang, want Milaan is niet voor niets de modestad. In de gouden vierhoek vind je alle grote merken zoals Louis Vuitton, Prada, Chanel, Gucci, Yves Saint Laurent, enz, alle grote merken zijn hier wel vertegenwoordigd. Maar ook vind je hier de H&M en Zara en nog vele andere winkels die betaalbaar zijn. Ook window shoppen is leuk, ze hebben een overvloed aan de mooiste schoenen, hebberig worden we er van.

In de stad hangt een goede sfeer, er lopen veel mooie Italianen met allemaal een designer zonnebril op hun neus en de mooiste tassen zien we voorbij komen.
Een bezoek aan de Duomo is een aanrader en loop ook de kleine straatjes in voor wat meer sfeer. De metro kom je overal tegen en deze brengt je waar je maar wilt.
Let wel op waar je een terrasje pakt want op het plein bij de Duoma betaal je al snel € 12,50 voor een cappuccino! Nu mag dat ook wel met zo’n uitzicht maar toch.

 

IMG_5623

 

 

Lekker eten kun je op veel verschillende plekken, kijk waar de locals naartoe gaan, dan weet je dat het goed is.
Ga je tussen 17:00 en 18:00 uur dan zal het nog niet druk zijn, in Italië eten ze vaak pas later op de avond.

Milaan is leuk voor een weekendje, maar bezoek het ook eens als je op doorreis bent naar een andere plek in Italië.

 

Liefs Daphne met hartje

Share

2 Comments

  1. Jemig, dat was wel heel goedkoop met Ryanair! Aankomend weekend ga ik de stad ontdekken. Krijg er al helemaal zin in.

    • Hoi Taina, ja, dat was inderdaad echt een koopje. Dat heb ik daarna ook nooit meer gezien hoor. Wel voor 5 Euro naar Sicilie en voor 20 Euro naar Ibiza maar 0,49 cent was denk ik eenmalig. Jij zit nu denk ik in Milaan, heerlijk. Geniet er enorm van, lekker shoppen, sightseeing doen en genieten van al het lekkere eten en drinken op de terrasjes met je gezicht in de zon. Fijnig. X Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *