Travel | Nieuw-Zeeland | Wat je zeker moet doen op het Noordereiland

Kia Ora!
Wat een fantastisch land!
Nieuw-Zeeland heeft ongeveer alles wat je je als reiziger kunt wensen!
Het is het land van uitersten en extremen.
Het zit vol mogelijkheden. Van cultuur snuiven tot actief bezig zijn.
En het bestaat ook nog eens uit twee eilanden; het Noordereiland en het Zuidereiland (zie kaart hieronder).
De bevolking, de kiwi’s en de maori’s, is ontzettend aardig, gastvrij en behulpzaam en het is erg makkelijk om er rond te reizen.
Wat heb ik ontzettend veel WOW momenten gehad in de land.
Het is ook echt zo fotogeniek! Wat is die digitale fotografie toch fijn op zo’n moment, anders had ik nu 2349 rolletjes moeten laten ontwikkelen ben ik bang!

 

 

De natuur is overal even prachtig en overweldigend, op heel veel plekken is het rustig, zo kan het soms zijn dat je uren niemand tegenkomt.
Om je heen kijkend zie je alleen maar besneeuwde bergtoppen, de groenste heuvels, vol mooie bloemen en de bekende Merino schapen. Deze mooie witte wollige beestjes steken goed af tegen het groene landschap. Je krijgt er een beetje het gevoel dat je in Teletubbie city bent en dat er elk moment eentje uit zijn “heuvelhuisje” kan stappen!
En het ruikt er heerlijk, naar Zwitsal! Heel bijzonder.
Te voet ontdek je de mooiste plekjes. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet, van dagtochten tot meerdaagse hikes waarbij je kampeert in hutten. Je wandelt langs afgelegen baaitjes, blauwe meren, over vulkanen, gletsjers en ruige bergtoppen.
Ben je een echte dare-devil en wil je tussendoor aan je adrenaline kick komen, dat kan, Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn extreme activiteiten en er is genoeg keus.

 

 

Wist je trouwens dat ze in Nieuw-Zeeland een plaats hebben met de langste naam ter wereld? Het is nu afgekort naar Taumata maar officieel is het: Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeaturipukapihimaungahoronukupokaiwhenuaakitanarahu, dus! Handig voor op een postkaart! Het naambord van deze plaats is ook erg populair, het past maar net op de foto!

 

 

Zelf was ik er 5 weken in november (dan begint de lente), we huurden een auto en starten onze reis op het Noordereiland en bezochten onder andere: Auckland, Bay of Islands, Rotorua, Tongariro National Park, Waitomo Caves, New Plymouth en Wellington, tussendoor stopten we regelmatig omdat er overal wel weer iets moois te zien was. Daarna zijn we in Wellington overgestoken naar Picton op het Zuidereiland en bezochten we: Nelson, Abel Tasman, Franz Josef Glacier, Lake Matheson, National Park Aoraki/Mount Cook, Queenstown, Milford Sound, Te Anau, Dunedin, Lake Tekapo, Lake Pukaki, Kaikoura en Christchurch.

 

 

Heb je dit geweldige land nog op de planning staan, lees dan even mee, want er is ontzettend veel te doen en zien hier. Je hoeft je er geen minuut te vervelen.
In deze blog geef ik je vooral algemene informatie over het land en tips voor het Noordereiland.

 

Vluchttijden naar Nieuw-Zeeland:

Je bent niet zomaar in Nieuw-Zeeland.
Omdat het zo ongeveer de verst mogelijke reisbestemming vanuit ons land is, is het is een hele onderneming om er te komen, maar het is echt de moeite waard.
Vanuit Amsterdam reis je in 22:45 uur naar Auckland (airportcode: AKL) op het Noordereiland.
Er zijn vanuit Europa geen rechtstreekse vluchten, er zal altijd een tussenstop in Azië worden gemaakt, dat is na zo’n 11 uur. En neem van mij aan, daar ben je achteraf heel erg blij mee.
Je kunt ervoor kiezen om meteen weer in te stappen en door te vliegen maar mijn tip, overnacht 2 of 3 nachten in een wereldstad. Zo pik je die ook meteen even mee. Kijk even bij je maatschappij welke keuzes er zijn maar meestal zal dit Dubai, Shanghai, Hongkong, Singapore of Kuala Lumpur zijn.

 

Wat is de beste reistijd?:

Het is net andersom dan in Nederland. De seizoenen zijn dus exact omgekeerd.
Als het bij ons winter is, is het in Nieuw-Zeeland zomer. Zelf ben ik er 5 weken geweest waarvan heel de maand november, dan is het volop voorjaar/lente, staat alles in bloei en zijn de temperaturen meestal goed.
Doordat het uit twee eilanden bestaat is het volledig omsloten door zee. De wind- en zeestromen hebben een grote invloed op het klimaat. Het weer kan daarom nogal veranderlijk zijn.
De zomers hebben veel weg van onze zomers, (de mooiste week van het jaar  bij ons!), gemiddeld zal het er tussen de 22 en 25 graden zijn maar het kan dus zomaar ineens veranderen. Hier moet je echt rekening mee houden! Ga je een wandeltocht maken, neem altijd een dikke trui en poncho mee.
De winters zijn te vergelijken met hoe wij ze kennen. Omdat Nieuw-Zeeland veel bergen heeft waar genoeg sneeuw op ligt kun je hier erg goed skiën of snowboarden.
De gemiddelde temperaturen op het Noordereiland zijn in de zomer en winter: 25/15°C en op het Zuidereiland: 22/12°C.

De zomer begint in december en omdat de Nieuw-Zeelanders vanaf de kerst tot midden januari zelf vakantie vieren is het rond die periode overal erg druk waardoor de prijzen van de accommodaties ook hard omhoog schieten.
Is je budget niet zo hoog dan zou ik het zeker niet aanraden om rond deze tijd te gaan.

 

Hoeveel tijd heb je nodig om Nieuw-Zeeland optimaal te ontdekken?:

Dat is en blijft een lastige en persoonlijke vraag! Stel jezelf de vraag wat je allemaal wilt zien en doen en word je er blij van als je alles net niet hebt gedaan of veel mooie dingen die je eigenlijk wel wilde zien hebt moeten skippen omdat je in tijdnood zat/kwam? Eeuwig zonde! Daarvoor is het te ver. Doe vooral wat voor jou goed voelt.

In 3 weken krijg je een goed beeld van het land, in 12 maanden kun je alles optimaal zien en doen maar dan nog zal het te kort zijn voor je gevoel.
Voor 14 dagen zou ik het niet aanraden. Natuurlijk kan het wel maar het is een hele onderneming om voor zo’n korte tijd die kant op te gaan. Je moet dan behoorlijk veel keuzes maken wat je persé wel en niet wilt zien.
Vergeet niet dat je ook al bijna 4 reisdagen kwijt bent om er te komen en om naar huis te gaan.
Wel zou ik dan de keuze maken om een van de eilanden goed te doen in plaats van twee half.
Dan kun je het optimaal doen zonder teveel te moeten haasten, want daar word je echt niet blij van en is ook jammer. Breng liever een dagje langer door op een mooie locatie, doe iets wat je graag zou willen, bijvoorbeeld een hike van een dag en geniet van de omgeving en deze ervaring. Als je in de hurry up modus zit kan dat best voor stress zorgen en dat wil je echt niet in dit relaxte land.

Zelf ben ik er 5 weken geweest. Ook dat is te kort! De hoogtepunten heb ik gezien, op het Noorder- en Zuidereiland, alleen heb ik sommige plekjes links moeten laten liggen omdat het anders niet haalbaar was. Keuzes maken! Helaas was het nodig maar achteraf heb ik daar geen spijt van gehad. Had ik langer de tijd gehad dan had ik ze meegepikt, nu heb ik wel optimaal genoten en alles gezien en gedaan wat ik graag wilde. Dat was het belangrijkste. Met een goed gevoel en veel mooie herinneringen stapte ik weer in het vliegtuig.

 

Vervoer om het eiland te ontdekken:

Let op! Ze rijden er links! Op zich is daar niks mis mee maar voor ons Nederlanders toch even wennen. Ook bij het oversteken, kijk eerst rechts (dat is best een fijne tip kan ik je zeggen). Dit was de allereerste keer dat ik links moest gaan rijden en ook meteen na die lange vliegreis, waarbij je al gaar aankomt en dan ook meteen andersom na moet gaan denken in het verkeer.
Niet heel handig en eigenlijk levensgevaarlijk, maar wat moet dat moet!
Onwennig stappen we in de auto en beginnen langzaam te rijden, meteen belanden we op de highway en is de eerste rotonde een feit! Wat een test! Pffff.
Het links rijden went snel maar het vergt, in drukke en lastige situaties, nog het nodige denkwerk. Je schakelt namelijk automatisch over op het gebruikelijke, wat je gewend bent, alleen dat is hier niet goed kan ik je zeggen! Oeps! In drukke steden of lastige situaties is het dus even opletten. Gelukkig is het in de rest van dit land erg rustig op de wegen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je over het eiland te vervoeren. Het is maar net welke voorkeur je hebt en hoe groot je budget is.

Bus: Als je aan het backpacken bent is dit de goedkoopste manier. Het leuke en gezellige hieraan is dat je zo ook sneller in contact komt met andere reizigers/backpackers.
De busmaatschappijen bieden diverse trajecten aan. Zo kun je een pas kopen die is afgestemd op de duur van je reis en de plekken die je graag wilt bezoeken. Het is een soort hop-on-hop-of systeem en de chauffeur is meteen de gids, hij voorziet je van informatie over de plekken waar je voorbij komt.
Bij sommige maatschappijen moet je 24 uur van te voren doorgeven of je meewilt, check dit vooraf even. Bij de andere vervoerders bepaal je zelf wanneer je in- of uitstapt. Wel zo prettig.
Er zijn verschillende grote maatschappijen die het eiland rondrijden en ook stoppen bij de highlights, zo heb je bijvoorbeeld: de Kiwi Experience en Stray Travel.
Er zijn ook kleinere maatschappijen, dit zijn meer de buslijnen zoals we die in Nederland kennen en richten zich alleen op het van A naar B brengen van reizigers. Bekende vervoerders zijn: Naked Bus, Flexi Pass, Intercity en Atomic Shuttles.

Auto of Camper: De beste manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken is met een auto of camper. Prijstechnisch zit je dan een stuk hoger dan dat je met de bus gaat maar als je budget toereikend is zou ik dit zeker overwegen. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt, je kunt zelf je koers bepalen en ook kom je zo op de mooiste, nog onontdekte plekjes waar niet alle grote bussen staan te wachten omdat ze net weer 50 toeristen hebben losgelaten om 5 minuten foto’s te maken. Echt ideaal. Onderweg kijk je constant je ogen uit, alles is zo mooi en het liefs zou je in elke bocht willen stoppen om even van het moment te genieten, nou, dat kan dan gewoon! Heerlijk.
Boek je je vliegticket via het reisbureau, vraag dan meteen even naar goede verhuurbedrijven voor je auto.
Belangrijk zijn de kleine lettertjes in de polissen en op het reisbureau kunnen ze je hier goed mee helpen en bij informeren.
Huur je je auto bij aankomst op het vliegveld, dan proberen ze je toch extra dingen te verkopen die helemaal niet nodig zijn omdat dit al onder je reisverzekering valt. Daardoor betaal je vaak te veel of onnodig. Maar omdat je moe bent van de lange reis ga je akkoord. Zonde.
Er zijn veel organisaties waar je je auto of camper kunt huren, maar vergelijk echt prijzen want het kan zomaar € 200,- per week verschil maken en dat is toch echt wel de moeite dacht ik zo, daarvoor kun je weer een leuke activiteit doen. Een win win situatie.

 

Accommodaties:

Voor alle soorten en maten accommodaties kun je in Nieuw-Zeeland terecht. Van low-budget tot een wat duurder prijskaartje, alles is mogelijk.

Campings: Geef je er de voorkeur aan om te kamperen dan kan dit op de mooiste plekjes midden in de natuur. Vaak mag je in Nieuw-Zeeland gratis je tentje opzetten. Tenzij er een bord met “No Camping” staat. Daarom zie je overal langs de weg campers, busjes of tentjes staan. Zo bepaal je zelf waar je de nacht doorbrengt en met welk fantastisch uitzicht je de volgende ochtend wakker wordt. Je hoeft niet bang te zijn voor enge dieren, want die zijn er niet in dit land. Er zijn wel regels, je mag maar één nacht blijven!

Hotels: Er zijn genoeg hotels te vinden in Nieuw-Zeeland, zowel op het Noorder- als op het Zuidereiland. Van kleine knusse hotelletjes tot de grote ketens. En ook in verschillende prijsklassen. Wil je vooraf zeker zijn van een plekje, dan is het niet verkeerd om te reserveren. In het hoogseizoen is dit zeker aan te raden, de rest van het jaar hebben ze meestal wel een plekje.

Hostels: Omdat Nieuw-Zeeland een favoriete bestemming is voor backpackers zijn dit de meest populaire accommodaties van het land. Je overnacht hier goedkoop omdat je met meerdere mensen op een kamer slaapt. Het is een makkelijke en goedkope manier om andere reizigers te ontmoeten. Hostels bieden vaak ook wel kamers aan voor mensen alleen of stellen alleen in verhouding betaal je dan wel weer meer dan dat je op een dorm slaapt (dit is een gedeelde kamer)

Bed & Breakfast: Heb je even geen zin in een hotel en ben je meer op zoek naar een huiselijke sfeer, verblijf dan eens in een Bed & Breakfast. De eigenaren verhuren een deel van hun huis en zorgen voor het ontbijt. De locaties zijn vaak mooi gelegen, je voelt je er meteen thuis (tenminste, als het goed is) en de eigenaren zijn vaak enthousiaste mensen die je van alles over de omgeving willen vertellen of de activiteiten die er te doen zijn.  De prijzen kunnen uiteen liggen maar vaak ben je minder kwijt dan dat je voor een hotel betaald.

 

 

 

 

7 dingen voor op je “To do list” in Nieuw-Zeeland | Noordereiland:

 

1) Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland maar niet de hoofdstad. In deze drukke stad is genoeg te doen, van shoppen tot dineren, je hoeft je er dus niet te vervelen. Wil je meteen beginnen met een adrenalinekick, bezoek dan de 328 meter hoge Sky Tower. Bovenop deze telecommunicatie toren heb je een platform waar je het mooiste uitzicht hebt over de stad. Ook kun je er een gokje wagen in het casino of een hapje eten. Maar ga je voor het extreme dan kun je er vanaf bungeejumpen. Wil je na alle drukte van deze stad even bijkomen, zoek dan de rust op in de haven en kijk naar alle vissersbootjes die druk bezig zijn om de “catch of the day” binnen te halen. De bevolking is er enorm vriendelijk en er hangt een erg goede sfeer in deze drukke stad. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen klik had met deze stad maar het hoort wel op je lijstje thuis als je dan toch in Nieuw-Zeeland bent! Al is het maar voor even.

 

2) Bay of Islands ligt helemaal bovenin op het Noordereiland.
Er zijn erg veel baaien te vinden maar ook prachtige witte stranden. De temperatuur is hier vaak goed en het leuke is dat je regelmatig dolfijnen kunt spotten in dit gebied.
Het gebied trekt veel toeristen aan omdat het er mooi is. Heb je wat minder tijd dan zou ik Bay of Islands overslaan en voor het Abel Tasman Park op het Zuidereiland gaan.

 

3) Rotorua als je van vulkanische activiteiten houdt moet je zeker een bezoek brengen aan dit plaatsje. Maar ook vind je hier nog veel terug van de Maori cultuur.
Als je Rotorua binnen komt rijden komt de stinkende zwavellucht je al tegemoet. Helaas! Overal ruikt het naar rotte eieren en sommige zeggen dat je het op een gegeven moment niet meer ruikt maar dat telt voor mij helaas niet! Vreselijk die lucht en je krijgt er, als je pech hebt, mega koppijn van.
Maar dat alles mag de pret niet drukken. Je komt in dit stadje prachtige geisers, pruttelende modderpoelen, stoomkraters en kokende meren tegen. De natuur is hier erg mooi en behoorlijk indrukwekkend.
Deze “stinkende” stad is al 2 keer benoemd tot “New Zealand’s Most Beautiful City Award”.
Nu sta ik hier zelf niet helemaal achter want er zijn vele mooiere plekken in Nieuw-Zeeland te vinden.
Ondanks de lucht is het toch de populairste bestemming van het Noordereiland.

 

4) Waitomo Caves vanuit Auckland of Rotorua is het 2 tot 2:30 uur rijden naar deze caves. Er is verder niet heel veel spannends te doen in het plaatsje maar een bezoekje aan de caves is een magische ervaring!
Je maakt eerst een wandeling, samen met een leuke gids, door de grotten langs de stalactieten en stalagmieten.
Daarna stap je in een bootje waarmee je rond gaat varen, op een gegeven moment is het helemaal donker en zie je miljoenen gloeiwormen als je omhoog kijkt. Met open mond zat ik vol verbazing te kijken! Wow. Wat apart en sprookjesachtig. Bijzonder dat dit bestaat.
Je kunt in de grotten ook abseilen, raften of jezelf laten meevoeren in een luchtband.

 

5) Tongariro National Park dit park kun je vinden in het midden van het Noordereiland en is het oudste nationale park. Zo zijn hier drie actieve vulkanen te vinden, genaamd Ngauruhoe, Ruapehu en Tongariro. Er is daarom een enorme diversiteit aan landschappen in dit gebied terug te vinden. Ben je fit, dan is het echt een aanrader om de Tongariro Crossing te lopen, Deze tocht duurt de hele dag, zo’n 8 uur, en is ongeveer 19 km lang. Je loopt door het spectaculaire landschap, vol mooie meertjes (waar je je flesje water bij kunt vullen) en langs vulkaankraters. Je hebt er de mooiste uitzichten omdat je op het hoogste punt van het Noordereiland komt. Zwaar is het wel, je moet namelijk een bergrug over, dus verkijk je er niet op en hou ook het weer in de gaten, dit kan namelijk zomaar omslaan. Maar kom je na een dag terug dan ben je trots, blij en enorm enthousiast dat je het gedaan hebt. Voor mij echt de topper van het Noordereiland.

 

6) Taupo ben je na al die rust toe aan wat spannends, sla Taupo dan zeker niet over. In deze stad hangt de adrenaline in de lucht. Je kunt hier skydiven, bungeejumpen of Jetboating. Vind je het “gewone” ook al gek genoeg bezoek dan het thermale park Orakei Korako. Hier vind je onder andere grotten, heet water bronnen waar je heerlijk in kunt ontspannen en kokende modderpoelen, vanuit hier kijk je uit over Lake Taupo en kun je een blik werpen op de vulkanen bewonderen van Tongariro National Park. Dan zijn er ook nog de Huka Falls, een van de spectaculaire waterwonderen van dit land. Je kunt er met een Jetboat overheen varen maar dat hoeft natuurlijk niet.

 

7) Wellington is de hoofdstad van de Kiwi’s. Er hangt ook hier een gemoedelijke sfeer. Deze stad heeft een klein en knus centrum en de bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Het beste uitzicht over de stad heb je vanaf Mount Victoria, ook prachtig bij zonsondergang. Stap in de kabelbaan voor een ritje naar boven en loop terug naar beneden. Je hebt dan een geweldig panoramisch uitzicht over de stad en Oriental Bay. Wil je een van de grootste gebouwen van hout bewonderen, wandel dan langs het oude overheidsgebouw, een attractie op zich.  Of breng een bezoekje aan het Te Papa museum, dit museum probeert de identiteit van Nieuw-Zeeland weer te geven. Het is het nationale museum vol geschiedenis, ook over de Maori cultuur.  Een must do (ook voor kids) voor als je in deze stad bent. Als je gaat, bezoek dan ook even de 5e verdieping voor het prachtige uitzicht. Vanuit Wellington kun je makkelijk overvaren naar het Zuidereiland.

 

 

Staat Nieuw-Zeeland nog op jouw “Travel to do list” of heb je al een ticket geboekt? Dan hoop ik dat je iets hebt aan mijn tips.
Ben jij al geweest? Wat was jouw ervaring van dit land, hoe heb je er rondgereisd, hoe lang en welke tips ontbreken er nog aan dit rijtje voor het Noordereiland?
Als je wilt mag je het hieronder laten weten, ook leuk voor reizigers die nog mogen gaan (jaloers).

 

Liefs Daphne met hartje

 

Share

Daphne | food & flip flops

18 Comments

 1. Ik wil heeeel graag naar Nieuw-Zeeland. Dat zal ik ook zeker binnen nu en 2 jaar gebeuren denk ik. Handige tips 🙂 Zou er dan ongeveer 6-7 weken voor uit trekken in een campertje, lijkt me lang zat om dan in een auto geslapen te hebben haha!

  • Hey Melissa, wat een fijn vooruitzicht! Nieuw-Zeeland is echt GE-WEL-DIG en daar zul je geen spijt van krijgen. Vooral Queenstown is de place to be! Maar over het Zuidereiland ga ik nog een blog plaatsen, dat was mijn favo eiland. En 6 tot 7 weken is helemaal fantastisch. En met een camper is tof, je kunt hem op de geweldigste plekken neerzetten. En joh, tussendoor een hotel mag toch wel, haha. Veel plezier met de voorbereidingen. x Daphne

 2. Het kost een paar centjes….maar dan heb je ook echt wat!
  Prachtig variërend land, voor ieder wat wils.
  Wij hebben een soort gelijke route gemaakt.
  Onderweg vind je Sheep farms, leuk om te gaan kijken, aangezien de schaapjes niet te missen zijn in NZ.
  Het beleven van de ‘show’ van een Maoristam is ook leuk en hoort er ook een beetje bij!
  (o.a. in Queenstown met gondel naar boven)
  Wij zijn op het Zuider eiland naar Marlbourgh Sounds geweest…wat een perfect plaatje was dat! In 1 woord geweldig!
  Ga dan vooral mee met de mailboat (de TNT in NZ zal ik maar zeggen;-))

  • Hey Lobke, thanks voor je leuke reactie! Ja, Nieuw-Zeeland is inderdaad niet meteen het goedkoopste land maar als je een beetje rondsnuffelt kun je wel goede tickets vinden. Wij betaalden voor ons ticket incl. al die weken autohuur iets van €1500,- pp. Dat betaal je normaal alleen al voor het ticket. Maar het is het geld echt dubbel en dwars waard he? Leuk dat jullie ook bij een Sheep farm zijn geweest, die beestjes zijn te cute. Enne Marlbourgh Sounds, wow. Dat hoorde ik vaker, wij de Milford gedaan, ook prachtig maar nu heb ik spijt, haha. Enne jij nog wat centjes bijverdiend op de mailboat? Wat gaaf dat dat kon. Thanks voor je tips. Leuk.

  • Ha die Rowan, dank je wel, wat een mooi compliment. Op je verlanglijstje zetten, een grote Mason Jar kopen, mooi briefje erin printen met “Next Adventure” en daar al je kleine geld in gooien … zo ben je vast bezig met je volgende trip zonder dat het veel pijn doet in je portemonnee, bij mij is dat altijd een extra motivatie, haha.

 3. Handige tips! Wij gaan komende zomer (daar winter helaas…) 4 weken naar Nieuw-Zeeland, dus je blog komt goed van pas. 😉 Ik heb er zin in!

  • Hoi Annemarie, oooooh echt wat een super fijn vooruitzicht en ach, de winter heeft daar ook zijn super mooie kanten. Volgens mij maakt het, op de kou na, niets uit wanneer je er bent. Kijk nu al uit naar je prachtige foto’s en blogs. Binnenkort meer over het Zuidereiland op mijn blog, dat was toch wel mijn favoriet. Veel succes met de voorbereidingen, zo leuk. En 4 weken is prima om veel te zien. Leuk. x Daphne

   • Ik ben al druk bezig met de voorbereidingen. De eerste accommodaties zijn geboekt! 😉 Ik houd je blog in de gaten voor je verhaal over het Zuidereiland, ben benieuwd! (Oh en natuurlijk ook voor je andere blogs hè, haha)

    • Hoi Annemarie, echt super leuk dat je die kant op gaat en al helemaal in de voorbereidingen zit. Zo fijn! Maarre niet teveel plannen he? Soms is het zo fijn om ook spontaan nog af te kunnen wijken van je plannen. Maar snap dat het vastleggen van acco’s ook wel weer relaxed is. En ja het Zuidereiland is prachtig. Ga nu eerst lekker op vakantie en daarna ga ik mijn Zuidereiland blog afmaken. Top dat je mijn blog in de gaten gaat houden. Leuk. Geniet van je plannen en als je nog vragen hebt, let me know. x Daphne

 4. Nieuw-Zeeland lijkt me idd fantastisch, wat een natuur. Het zou alleen wat dichterbij moeten liggen. 🙂 O ja en ik kan in onze winterperiode nooit langer dan 2 weken vrij zijn, ook een beetje lastig dan he?! Kan me voorstellen dat 5 weken nog te kort is om alle moois te zien en dat je alleen de highlights dan te pakken hebt.

  • Ja met dat dichtbij liggen ben ik het met je eens, het is echt een eind weg! 2 weken is wel te doen maar dan zou je voor het Noordereiland moeten gaan, voor allebei de eilanden is het inderdaad behoorlijk kort en het is zo jammer als je moet haasten, dat wil je niet als je daar bent. En ja, 5 weken is al kort maar volgens mij is een jaar ook al te kort. Haha. Het land is gewoon te mooi. Dus ach, het gaat vaak om de indrukken en herinneringen die je er aan over houdt. Maar dat is met alle landen zo. Alleen door het vliegen ben je helaas al 4 dagen kwijt. Wie weet toch ooit als je langer dan 2 weken vrij hebt. Fijn weekend.

 5. Handig artikel! Thanks 🙂 Wij vertrekken in November naar Nieuw-Zeeland en zijn nu druk bezig met het uitstippelen van de route. Ik twijfel nog over Bay of Islands,maar zoals ik jouw planning lees kunnen we dat in principe prima overslaan.

  • Hallo Lon, dank je wel 🙂 wat een heeeeerlijk vooruitzicht en November is echt een perfecte maand, dan is het lente en staat alles mooi in bloei! Hoe lang gaan jullie? Jep, Bay of Islands kun je overslaan als je andere voorkeuren hebt, heb je tijd genoeg dan zeker meepikken. Ben ook bezig met een blog over het Zuidereiland, dat is echt nog veeeeeeel mooier. Keuzes maken, lastig in dit prachtige land. Heb je al een beetje een planning? Succes en geniet van de voorpret. Ohja, en gaan jullie een stopover doen ergens? Shanghai of Singapore zijn echt leuk om een paar nachten te verblijven. x Daphne

   • Jaaa superlekker vooruitzicht! Hebben bewust voor November gekozen, ook vanwege de drukte zoals je al aangaf en omdat het dan lente is 🙂 Hoor inderdaad van meer mensen dat het Zuidereiland nog mooier is, dus daar spenderen we 2/3 van onze tijd (in totaal hebben we precies 4 weken in NZ,exclusief heen- en terugreis). We hebben geen echte stopover, maar wel ruim 12 uur in Hong Kong en mogen daar van het vliegveld af. Ik wil zooooveel zien. Maar we gaan sowieso naar Abel Tasman (liefst 2 a 3 dagen), ik zou zo graag de Tongariro crossing lopen dus hoop dat het weer mee zit.. verder wil ik graag walvissen spotten, Rotorua en Matamata bezoeken én paragliden in Wanaka of Queenstown.. Zoooveel keuzes 🙁

    • Wat goed en ja een perfecte tijd om daar te zijn, niet te heet en niet te koud en alles is zooooo mooi. Goede keus om meer tijd op het Zuidereiland te gaan spenderen. Het is daar echt prachtig.
     4 weken is fijn, dan kun je echt genoeg zien. Abel Tasman is top, genoeg te zien en te doen en lekker wandelen of kano-en. Is echt gaaf. De Tongariro Crossing lopen is ook geweldig maar idd wel bij goed weer. Bij ons regende het in het begin maar dat mocht de pret niet drukken, de rest van de dag was het zonnetje er en we vulden onze flesjes drinken met vers bergwater! Jum. En walvissen spotten in Kaikoura. Nice. We hebben ze ook gespot, jeetje wat een ervaring, zo indrukwekkend. Oe paragliden moet ook super zijn. En wil je ook nog Parachute springen of bungee jumpen? Anders moet je gaan springen bij Fox Glacier, boven Mt. Cook en jumpen in Queenstown. Aanraders. Have fun met je keuzes maken. haha. Maar ach, alles is mooi dus je doet het nooit fout. Veel plezier.

 6. Mijn favoriete plekken waren Raglan (waar je fantastisch kan surfen), Ninety Mile Beach (sandboarden en een prachtig strand) en de Coromandel Peninsula (super mooie kronkelweg met de meest fantastische uitzichten!)

  • Hoi Marije, dank je wel voor je leuke tips. Oh die heb ik dan weer gemist! Maar ik geloof meteen dat het een goede aanvulling is. Top. Dan kunnen andere reizigers deze ook mooi meenemen. Wat is het een fantastisch land he? Zou zo terug willen, jij? x Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *