Reis om de wereld met Fardou Bakker

Reis om de wereld

REIS OM DE WERELD MET FARDOU BAKKER

 

 

Als je me zoekt, ben ik op vakantie!

In deze rubriek verzamelen we tips van ervaren reizigers die altijd een lege koffer mee op reis nemen
om deze vol te stoppen met mooie, nieuwe herinneringen voor thuis!

 

Vandaag 15 vragen aan Fardou Bakker.

 

Even voorstellen:

Mijn naam is Fardou Bakker, ik ben 22 jaar en woon in Kollum, een dorp in Noord oost Friesland. Sinds mijn 16e ben ik besmet met het reisvirus en op dit moment ben ik full time reiziger. Mijn reisverhalen deel ik op mijn blog Fartravels

 

 

 

1) Reis je met een koffer of een backpack?

Ik reis altijd met een backpack. Ik vind het fijn om niet met een koffer te hoeven slepen en zoveel spullen heb je eigenlijk ook niet nodig. Wanneer ik een koffer mee zou nemen dan zou er zoveel meer onnodige dingen mee gaan dan wanneer ik mijn backpack bij me heb

 

2) Alles gepland of juist zien waar je uitkomt?

Het liefst plan ik helemaal niks. Een vliegticket, mijn eerste overnachting en gaan. Onderweg research ik waar ik vervolgens heen wil. Het is een ultiem gevoel van vrijheid om zonder plan weg te gaan.

 

3) Welk land staat culinair gezien bovenaan je lijstje en welk land viel qua eten enorm tegen?

Marokko staat erg hoog! Het ontbijt is heerlijk: vers fruit, pannenkoeken, broodjes. En de Marokaanse soep: Harira is heerlijk voor de lunch en ten slotte voor het avond eten couscous of tagine. Echt leker eten, ik heb niet iets gehad daar wat ik niet lekker vond
Er is geen land tot nu toe waar het me culinair gezien tegen is gevallen.

 

4) Welke reiswens wil je ooit nog een keer uit laten komen?

Mijn grootste reiswens is op wereldreis gaan, maar deze wens komt uit! Op 24 januari ben ik vertrokken op een reis rond de wereld voor onbepaalde tijd. We zijn begonnen met Indonesië, daar hebben we een maand rond gereisd, vervolgens zijn we naar Sydney gevlogen en hebben daar 10 dagen gespendeerd. Op dit moment zijn we in Nieuw-Zeeland met een working holiday dus hier blijven we een jaar. Hierna, geen idee. Mijn lijst is te lang en keuzes maken te moeilijk.

 

5) Ben je op reis een budgettijger, een luxepaardje of juist iets daar tussenin?

Budgettijger. Ik reis het liefst zo goedkoop en daardoor zo veel mogelijk. Ik maak liever veel lange goedkope reizen dan korte dure.

 

6) Stel iemand heeft 3 weken vakantie, welk land zou jij dan aanraden en wat moet je dan zekers te weten doen?

Amerika! Afgelopen september heb ik een roadtrip langs de Westcoast van de States gedaan. We begonnen in Vancouver, Canada en zijn de kust naar beneden gereden: Seattle, Canon beach, Red woods, San fransisco, Las Vegas, Yosemite, Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion national park en toen weer omhoog naar Vancouver. De tent en bbq in de auto en gaan. We hebben in 2,5 weken 7 staten bezocht en het is een prachtige reis. Nationale parken, grote steden, het strand je hebt van alles een beetje.

 

8) Wat was jouw droomreis?

Mijn droomreis tot nu toe was toch wel 3 maanden backpacken door Zuid-Oost Azië. De ontzettend andere cultuur, zoveel nieuwe mensen leren kennen, prachtige plaatsen gezien, het ultieme gevoel van vrijheid door alleen te reizen.

 

9) Wanneer begon jouw reisverslaving? 

Na mijn eindexamen van de middelbare school heb ik een high school jaar in Amerika gedaan. Ik zat in een gastgezin in Noord Dakota en heb veel van het land met hun kunnen zien; Boston, Chicago, rocky mountains, minneapolis etc. Hier heb ik wel echt het reisvirus te pakken gekregen. Toen ik thuis kwam heb ik citytrips en korte vakanties gedaan tot ik vorig jaar januari besloot iets langer te gaan reizen. 3 maanden heb ik door Zuid oost azië gebackpackt in m’n eentje. In september heb ik een roadtrip door Noord Amerika gedaan en besloot ik dat ik de komende jaren veel meer wil gaan reizen voor langere tijd.

 

10) Welke 3 landen heb je nog op je “travel to do list” staan?

3 maar!?
Als ik dan toch echt 3 moet kiezen zijn dat : Nepal, Argentinië en Zuid-Afrika Deze staan het allerhoogst op mijn lijstje. Ik hoop dat we deze plaatsen ook zeker gaan bezoeken tijdens onze wereldreis!

 

11) Wat is jouw favoriete accommodatie in het buitenland?

Als ik samen met iemand reis slaap ik het liefst in een Guesthouse, net ietsje meer luxe, maar niet té luxe. Wel meer privacy en comfort. Als ik alleen op reis ben vind ik een hostel prima, zo ontmoet je sneller nieuwe mensen en hoeveel tijd breng je nou eigenlijk door in je kamer.

 

12) Wat is je beste budgettip voor op reis?

Small stuff adds up. Probeer zo goedkoop mogelijk te eten. Zelf koken of goedkoop uiteten. Uiteindelijk zal je een klein bedrag per dag besparen maar na een paar maanden is dat kleine bedrag per dag wel naar een groot bedrag gegroeid. Wat ik vaak doe is een goed groot ontbijt eten en wat brood of fruit hiervan meenemen zodat je tot de avond door kunt, zo hoef je geen lunch te betalen en bespaar je weer geld.

 

13) De mooiste stad te bezoeken is?

Vancouver, ik ben echt verliefd geworden op deze stad! En niet alleen omdat het mijn vriend zijn thuis is maar deze stad heeft alles! Het strand, de bossen, watervallen midden in de woonwijken, vriendelijke mensen, hockeywedstrijden, de skyscrapers, prachtige uitzichten, wildlife, de geweldige natuur. Ik kan echt nog wel even doorgaan. Dit is een must see!

 

14) Wat zijn je 2 favoriete reisfoto’s en waarom deze?

Ontzettend lastig om maar 2 foto’s te kiezen maar deze hebben het meest indruk gemaakt op mij:

  1. Deze is gemaakt in Yosemite National park in de USA. Tijdens een roadtrip kampeerden we in dit nationale park en reden we naar dit prachtige uitzicht. Ik heb er 15 minuten speechless naar lopen staren. Echt ongelofelijk
  2. Is gemaakt tijdens ons reisje naar Marokko van een Nomad. Dit was een onvergetelijke reis en ik ben stiekem best wel een beetje trots op deze foto.

 

 

 

 15) En tot slot, wat staat er voor 2016 op de planning, zijn er al plannen of heb je al tickets geboekt of ga je voor een last minute?

Op 24 januari zijn we vertrokken op onze wereldreis. Dit hele jaar zal in teken staan van reizen want ik denk niet dat wij nog thuis zullen komen voor de kerst!
Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland. Hopelijk een cruise naar de South Pacific eilanden.

 

Wil je graag meer weten over de reizen die Fardou heeft gemaakt, stel je vraag hieronder.
Of neem een kijkje op haar Facebookpagina of Instagram account.

Zou je ook graag een keer in deze rubriek willen, klik dan hier om je aan te melden, of ben je nieuwsgierig naar de andere “Reis om de wereld met … ” interviews, klik dan hier.

 

 

Hartje

 

 

Share

Daphne | food & flip flops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *