Reis om de wereld met Naomi Louwerens

25375288_l

REIS OM DE WERELD MET NAOMI LOUWERENS

 

 

Als je me zoekt, ben ik op vakantie!

In deze rubriek verzamelen we tips van ervaren reizigers die altijd een lege koffer mee op reis nemen
om deze vol te stoppen met mooie, nieuwe herinneringen voor thuis!

Vandaag 15 vragen aan Naomi Louwerens.

 

Even voorstellen: 

Ik ben een reis verslaafde genaamd Naomi en woon in Den Haag.
Ongeveer 18 jaar geleden ben ik gebeten door de zogenaamde ‘’travel bug’’ en sindsdien ongeneeslijk aangestoken met het reisvirus!
Al 13 jaar werk ik in de mode, wat naast reizen mijn grote passie is, dit kan ik gelukkig goed combineren.
Voor mijn werk ben ik meerdere keren op reis geweest naar steden zoals Hong Kong, Parijs, Londen, Berlijn, Kopenhagen, Florence, Milaan en Barcelona, maar daarnaast reis ik privé ook zo veel mogelijk met mijn partner en vriendinnen.
Stedentrips, weekendjes weg en veel verre reizen.
Als ik maar zo veel mogelijk van de wereld kan zien!

Op dit momement ben ik in 30 landen geweest maar heb er nog velen op mijn bucketlist staan.
Ik kan niet wachten tot onze volgende reis, maar tussen door moet er ook gewerkt worden … o.a. aan het schrijven van mijn reis blogs over mijn huidige reizen en die van de afgelopen jaren, waar ik 4 maanden geleden mee ben begonnen.
Dit is te volgen op mijn eigen site www.authenticchica.com, die ik zelf gebouwd heb en waar ik al mijn ervaringen, foto’s en reistips graag deel met gelijkgestemde reis freaks!

 

me in Mauritius (002)

 

 

1) Reis je met een koffer of een backpack?

Toen ik 26 was heb ik in mijn eentje een rondreis gedaan door Thailand met backpack, dit ging prima.
Maar ik vind het toch praktischer met een koffer als het kan!

 

2) Alles gepland of juist zien waar je uitkomt?

Ik vind het leuk om mijn bestemmingen te verkennen en ben heel nieuwsgierig, dus doe altijd veel voorwerk om zo veel mogelijk mooie plekjes uit te zoeken en het optimale uit de reis te halen. Wel wil ik ook graag de authenticiteit van mijn bestemming ervaren door originele en lokale plekjes te zien en te ontdekken.
Eenmaal op de bestemming heb ik dus geleerd om te chillen en ’’to go with the flow’’, meestal brengt juist dat je op de meest authentieke plekken.

 

3) Wat mag er niet ontbreken in jouw reisgarderobe?

Veel boeken om te ontspannen, fotocamera om alle momenten vast te leggen en natuurlijk veel mooie beelden te schieten voor mijn blog!
En verder mijn mooiste vakantie outfits en mooie maar ook comfortabele slippers voor dagtrips en excursies!

 

4) Heb je een speciaal vakantielied en waarom juist dat nummer?

Ik hou van de geluiden van de natuur, dus luister bijna nooit muziek op vakantie. Daarom ga ik graag buiten zitten om te genieten van de mooie geluiden om me heen.
‘s avonds luister ik het liefst naar relaxte lounge muziek.

 

5) Wat was je meest bijzondere ontmoeting?

Moeilijk kiezen omdat we op onze reizen veel bijzondere locals hebben ontmoet maar ook op mijn solo reis door Thailand heb ik veel leuke backpackers leren kennen.
Als ik dan toch moet kiezen dan ga ik voor de wilde dieren in Kenia!
Het is zo indrukwekkend om olifanten, zebra’s, giraffes en zelfs leeuwen en luipaarden in het echt te zien en vaak van heel dichtbij.
Dat is zo bijzonder en vergeet ik echt nooit meer!

 

6) Stel iemand heeft 3 weken vakantie, welk land zou jij dan aanraden?

Mauritius of Costa Rica voor de ultieme tropische ervaring, aangezien ik een echte natuur freak ben! Bovendien kan je deze bestemmingen in 3 weken vakantie mooi combineren met een tussenstop. Vanuit Mauritius met Dubai en vanuit Costa Rica met New York. Hier zijn we dan ook 4 dagen geweest. Het is mooi om te zien dat deze 2 bestemmingen een super leuk contrast hebben.

 

7) En wat moet je dan zekers te weten doen?

Wij zaten met kerst in Costa Rica met 35 graden en daarna met -10 graden in New York waar we New Years Eve hebben gevierd met uitzicht op Times Square!
Dit was natuurlijk super leuk om mee te maken en 2 meer verschillende ervaringen in 1 reis kan je bijna niet hebben!
In zowel Costa Rica als New York is enorm veel te doen, maar wat mij het meest bijgebleven is, is de jungle van Costa Rica. Dit is het echte tropische regenwoud en heel mooi om doorheen te varen over de Tortuguero rivier.
In New York vond ik vooral Central Park, Brooklyn en het Meatpacking district en omgeving een aanrader!

 

8) Wat was jouw droomreis?

Mauritius was super romantisch, dit is een echt honeymoon eiland, met prachtige witte stranden, azuurblauwe zee, de mooiste zonsondergangen en tropische omgeving.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Malediven en Seychellen is hier echter ook veel te doen aangezien het eiland vrij groot is. Echt heel speciaal om alle bijzondere plekjes van het eiland samen te ontdekken, allemaal even mooi en verschillend.
Maar onze rondreis door Australië was ook super speciaal en heel divers, aangezien we wel 4 binnenlandse vluchten naar 5 plaatsen hebben gepakt in 3 weken.
Daarnaast hebben we ook een outback safari door het heetste en droogste gebied in het hart van Australia gedaan, heel zwaar, maar ook heel speciaal! Ik kan echt niet kiezen.

 

9) Wanneer begon jouw reisverslaving? 

Met mijn ouders ging ik heel vaak op vakantie naar dezelfde plaatsen in Spanje, Frankrijk en Corsica toen ik jong was. Ook leuk, maar niet zo divers.
Nadat ik op mijn 17e voor het eerst alleen op vakantie ‘’mocht’’ is de verslaving eigenlijk echt begonnen en daarna was ik niet meer te stoppen. Op mijn 18e maakte ik al mijn 1e verre reis met mijn toenmalige vriendje naar de Dominicaanse Republiek. Daarna heb ik tot 3 jaar geleden bijna alleen maar verre reizen gemaakt, maar nu proberen we ook weer wat meer van Europa te zien.

 

10) Aan welk souvenir ben je erg gehecht?

Mijn stukjes koraal en schelpjes die ik uit Mauritius meegenomen heb. Dit was mijn eerste echte vakantie met mijn huidige vriend.
Daarnaast hebben we een hele kast vol met reis souvenirs, dus eigenlijk ben ik aan heel die kast gehecht!
We nemen uit elke stad of land waar we samen zijn geweest een souvenir mee voor in de kast, die na 7 jaar en 20 reizen samen al aardig vol raakt …

 

11) Welk hotel en waar zou je al je vrienden aanraden en waarom?

Ik heb eigenlijk niet 1 specifiek hotel wat ik aan zou raden, dit verschilt namelijk echt per plaats.
Wel vind ik het belangrijk om het fijn en comfortabel te hebben tijdens onze reizen, maar ik vind de bestemming, omgeving en mogelijkheden daaromheen het belangrijkste.
Wel probeer ik altijd authentieke, boutique hotels of kleine privé villa’s te zoeken die trendy en mooi zijn, maar wel betaalbaar en dit lukt tot nu toe altijd goed.
Al mijn favoriete booking links heb ik ook op mijn site staan om te delen met vrienden en medereizigers.

 

12) Welke hotspot moet je zeker gaan bezoeken en in welk land is dit?

Eigenlijk ben ik niet zo van de hotspots en vind ik het vooral leuk om gezellige spots te vinden ter plekke!
Zo vond ik tijdens mijn laatste stedentrip met een vriendinnetje in Parijs een heel leuk pleintje genaamd Place du Marché Sainte-Catharine met allemaal leuke authentieke restaurantjes.
Een hotspot voor als je het echte Parijs wilt ervaren!
Verder vind ik de concept store Merci en alle straatjes daaromheen in Le Marais ook nog steeds een echte hotspot area!

 

13) De mooiste stad om te bezoeken is:

Kuala Lumpur vonden wij heel bijzonder. We zijn ook in Hong Kong en Bangkok geweest, aangezien we graag naar Azië reizen, maar Kuala Lumpur is toch echt een stuk chiquer en mooier dan deze andere Aziatische wereld steden.
Verder waren we behoorlijk onder de indruk van Melbourne, een hele diverse stad, die niet voor niets al 5 jaar op een rij verkozen is tot ‘’meest leefbare stad ter wereld’’!

 

14) Wat zijn je 2 favoriete reisfoto’s en waarom?

Moeilijke vragen en keuzes hoor!
Ik heb bijna geen favoriet want alle foto’s en reizen zijn zo divers. Ik vind ze eigenlijk bijna allemaal mooi, daarom ben ik ook zo blij met Instagram, waar ik alle foto’s naar hartenlust kan posten als een soort reiscollage

Maar als het echt moet kies ik voor 1 foto van Bali, waar ze echt de mooiste tempels hebben naar mijn mening. Op deze foto van de Ulun Danu tempel op het Bratan meer zie je de perfecte combinatie tussen natuur, cultuur en omgeving, die voor Bali zo kenmerkend is.

En daarnaast 1 foto van onze jungle adventure trail in Mauritius. Hier zie je onze gids die ons over rotsen, watervallen en door de jungle leidde via klimtouwen, kabelbanen en touwbruggen, heel avontuurlijk en bijzonder, met de mooiste natuur uitzichten die ik ooit heb gezien!

 

15) En tot slot, welke 3 landen heb jij nog op je “travel to do list” staan?

1) Ijsland
2) Een rondreis door Argentinië, inclusief Patagonië
3) Malediven in combinatie met Sri Lanka

Maar eigenlijk nog veel meer, er is zo te veel te zien op deze wereld en gewoon te weinig tijd…!!

 

 

Bali Ulun Danu tempel

 

 

Favourite Mauritius tropical adventure (002)

 

 

Wil je graag meer weten over de reizen die Naomi heeft gemaakt, stel je vraag hieronder.

Zou je ook graag een keer in deze rubriek willen, klik dan hier om je aan te melden, of ben je nieuwsgierig naar de andere “Reis om de wereld met … ” interviews, klik dan hier.

 

Hartje

 

 

Share

Daphne | food & flip flops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *