Safarikleding is net zo erg als de afritsbroek!

Misschien kunnen jullie je mijn blog over de on-charmante afritsbroek nog voor de geest halen, als dat niet zo is kun je hem door hier te klikken nog even teruglezen.

 

Oké, die technische afritsbroek kan ik al bijna niet aan maar schijnbaar kan het dus nog veel erger.
Hiermee bedoel ik dan het dragen van safarikleding in een lichte kleur!
Niet alleen een broek, maar serieus, een heel tenue wordt er uit de koffer getoverd en aangedaan.
Te beginnen bij een safarihoed, bijpassende blouse, bodywarmer, een afritsbroek, wandelschoenen of gezondheidsslippers, zonnebrillenkoortje, zakdoek en tot slot een bijpassende rugzak!
Soms kun je ook echt te ver gaan snap je?

 

Tussendoor voorzie ik jullie van wat beeldmateriaal, want het oog wil ook wat!

 

 

Ga je bijvoorbeeld naar Afrika dan adviseren ze om ook wat lichtere kleuren kleding mee te nemen.
Dit staat beschreven op verschillende Afrika sites, maar ook in bijvoorbeeld reisgidsen of in blogs of je krijgt het advies van het reisbureau waar je je reis boekt.
Kijk, dit advies geven ze niet voor niets en dat je je hieraan houdt snap ik ook nog wel enigszins.
Als je op een Game Drive gaat dan wil je het liefst zoveel mogelijk wildlife spotten, draag je felle kleding dan schrikken de beesten hiervan en dat is nou ook weer niet de bedoeling.
Dat je dan een lichte set aantrekt is logisch, je geeft namelijk niet voor niets een godsvermogen uit, dan wil je ook beesten spotten.
Voor bijtende insecten maakt het geen moer uit of je nu de kleuren kaki, lichtgroen, crème, roze of groen draagt, ze steken je toch wel als ze willen, punt!

 

 

Nergens staat beschreven dat je geen andere leuke kleding mee mag nemen op reis!
Het kan zijn dat ik dat totaal gemist heb of er echt overheen heb gelezen maar nee, niets van gezien!
Toch denken veel mensen dat je dus te pas en onpas in deze kleding rond moet lopen, dat dat een vereiste is als je naar Afrika gaat.
Maar serieus, waarom zou je dit in hemelsnaam willen?
Het begint al bij het ontbijt, heerlijk genieten van al dat lekkers met je safarihoed op! Dan komen ze ‘s middags terug van hun excursie en gaan ze lekker even relaxen bij het zwembad, in safari set, zelfs in de supermarkt en op straat ontkom je er niet aan maar wat dacht je van het diner, ook daar bedenken ze niet dat dat tenue gewoon uit kan!
Het is natuurlijk fantastisch dat je ineens zicht hebt op een leeuw, neushoorn, giraf of olifant tijdens je hoofdgerecht of toetje, alleen die letten niet zo op je kledingkeuze als het pikkedonker is!
Voor je gezelschap aan tafel is het dan wel weer fijn dat ze je ook een keer zien in een ander outfit, een leuke broek of charmant rokje.
Dus mijn advies; trek ‘s avonds een leuk setje aan, smeer je in met een goede laag DEET van bijvoorbeeld Care Plus (dit is geen reclame maar wel mijn persoonlijke favoriet) die je 8 uur beschermd tegen insecten en ga dineren, zonder safari hoed en afritsbroek als het even kan!

 

En hierbij wil ik ook niet alle Afrika gangers over een kam scheren, dat zou niet eerlijk zijn.
Er lopen ook mensen rond die er super leuk en hip uitzien, maar over het algemeen zijn die wel op een hand te tellen. Jammer eigenlijk!

 

Enne sorry als ik je op je ziel trap of je pijn doe met deze blog, dat is absoluut niet mijn bedoeling en daarom hierbij meteen mijn welgemeende excuses!
Maar waarom? Waarom draag je dit? Ik ben daar oprecht in geïnteresseerd.
Want ik neem aan dat je dit nieuw hebt aangeschaft speciaal voor deze reis of heb je dit standaard in je kast hangen?

 

Je bent natuurlijk zelf de baas en het is jouw leven en je mag doen waar je je goed bij voelt, maar andermans oog wil ook wat!
En het is maar een mening en daar zijn we nog altijd vrij in om die te delen geloof ik!
Deel je toevallig mijn mening of ben je het er totaal niet mee eens, want dat kan ook zomaar, dan ben ik daar eigenlijk wel nieuwsgierig naar.
Kom maar door … enne ben je benieuwd naar wat ik allemaal nog meer stom vind? Klik dan hier.

 

 

Liefs Daphne met hartje

 

Share

Daphne | food & flip flops

16 Comments

  • Thanks Sig, ben blij dat ie goedgekeurd is 🙂 enne ja, zo is het toch? Hoezo laat je al je leuke kleding thuis, of zouden deze personen dit thuis ook dragen? Zucht ….

  • Hoi Narelle, wat een fantastisch vooruitzicht! Enne ja, dat ga je zeker doen. Hahaha, heerlijk juist. Of heb je ze ook in het groen, creme, zand, lichtbruin aangeschaft? Veel voorpret alvast. Waar gaan jullie heen? x

 1. De voornaamste redenen die ik me kan bedenken zijn uit een praktische overweging. Die kleuren absorberen geen warmte, het valt minder op als het vies wordt, is vaak gemaakt van specifiek materiaal (net als die lelijke afritsbroek) en vallen inderdaad minder op.

  Bekijk het eens vanuit een ander daglicht. Waarom zou je je druk maken om hoe je eruit ziet op reis? Moet je je op reis nu ook al druk maken om mode en hoe je erbij loopt? Dat vind ik een veel interessantere discussie.

  Om overigens enige aannames te voorkomen, ik bezit zelf geen ‘safari setje’.

  • Hoi Karlijn, dank je wel voor je reactie, altijd leuk. Het is inderdaad ook meestal uit praktische overwegingen, dat begrijp ik helemaal. En iedereen mag in het bezit zijn van een safari set, daarin is iedereen natuurlijk vrij en als je er wel gelukkig van wordt dan is dat het belangrijkste wat er is. Maar ik snap het gewoon niet. Zo’n set kost bakken met geld en draag je waarschijnlijk alleen op deze reis omdat het wordt geadviseerd. En je hoeft je inderdaad niet druk te maken op reis over wat je draagt, maar ik pak wel dingen in waar ik me fijn in voel en wat ik ook leuk vind staan. Ook al draag ik 4 dagen hetzelfde. Daar verander ik niets aan, een safari, een bezoek aan een tropisch eiland, als het maar goed voelt. Nog steeds snap ik dan zo’n heel outfit niet hoor.

 2. Oeehh, sexy haha. Nee, hier zie je mij echt nooit in lopen. Waarom zou je dat jezelf toch aandoen (en bij die oudere man: waar heeft hij al die zakken voor nodig?!).

  • Hoi Danique, thanks voor je reactie. Leuk. Ja snap het ook niet, je hebt toch ook gewoon kleding in je kast hangen waar je normaal in loopt in de zomer? Ikke niet snappen! Die zakken, denk voor zijn verrekijker, zijn hoed als ie die op gaat vouwen, reisgids en fles water? Hahaha! Was ook erg benieuwd. Wie weet reageert ie ….

 3. Hahaha heerlijk verhaal Daphne, je beschrijft het ook zo hilarisch! Die mensen kunnen inderdaad best eens een normale outfit in hun koffers doen ;p Ik heb trouwens weer een nieuw woord geleerd: gezondheidsslippers :’)

  • Ha die Jessica, thanks voor je reactie. Ja toch of zie ik dat nu verkeerd? Hoe moeilijk is het om gewoon een leuk set in je koffer te doen? Volgens mij is daar niets lastigs aan. Echt, kende je dat nog niet? Misschien een idee voor een volgende blog. Wel met sokken erin he? hahahaha. x

 4. O jee, ik heb echt wat gemist in Zuid-Afrika zie ik, door niet in zo’n safarikamp te overnachten, maar gewoon in privé acco’s buiten het park (was praktischer met onze kids)… ik had me echt blauw gelachen om die outfits. 🙂

  • Hoi Yvonne, volgens mij moet het niet uitmaken waar je slaapt, je komt deze outfits namelijk overal tegen waar toeristen zijn. Dat is het mooi. Je kunt er namelijk niet omheen. Maar zijn ze jou dan helemaal nergens opgevallen? Dat is ook wel weer bijzonder, haha. Moest er ook ontzettend om lachen. Enne wat stoer dat je met je kids naar ZA bent geweest. Vonden ze het leuk? x Daphne

   • Heel eerlijk zijn ze me echt nog nooit opgevallen.. Ja, de oudste vond het heel erg leuk (de jongste was toen pas 11 maanden), maar van India zijn ze beiden fan (dat kunnen ze zich allebei nog goed herinneren) en ze vragen vaak om terug te gaan. 🙂

    • Echt niet? Dat is wel knap zeg. Je kunt er ongeveer niet omheen. Super dat je oudste zo genoten heeft, die mooie beesten maken natuurlijk een enorme indruk. Dat doet het bij ons al.
     Enne dat ze fan zijn van India snap ik helemaal en terug willen. Heb precies hetzelfde. Prachtig land. Dus smaak hebben ze zekers. Leuk zeg. Fijne avond. xxx

 5. Wat ik niet snap is dat mensen deze outfit dragen als ze een stad bezoeken…. met als hoogtepunt een bezoek aan de plaatselijke kerk…. denken ze misschien ook hier nog wild te spotten??

  • Hoi Ingrid, nou, precies dat dus! Je hebt toch ook nog wat kleding bij waar je je normaal fijn in voelt? Of zouden ze echt maar een safari pakje in hun koffer hebben gestopt? Wel lekker ligt reizen. Maar het blijft bijzonder inderdaad. haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *