Travel to do list | Steden

Misschien heb je hem al gelezen, misschien ook niet, maar pas heb ik mijn “Travel to do list | Landen” met jullie gedeeld. Naar aanleiding hiervan heb ik ook een mooie lijst met steden gemaakt waar ik nog héél graag naartoe zou willen. Er zijn er ook al behoorlijk wat afgevinkt maar er blijven er nog steeds genoeg over!
Er is zoveel moois te zien. Hieronder mijn “Travel to do list | Steden”

 

 • Hong Kong, deze miljoenenstad ligt in China en als ik de beelden op tv mag geloven val je in deze high tech stad van de ene in de andere verbazing. De skyline is denk ik enorm indrukwekkend om te zien en dan vooral met die geweldige lichtshow erbij. Als het op eten aankomt ben je hier ook goed, schijnbaar is Hong Kong de culinaire hoofdstad van Azië. Ja, deze stad lijkt me fantastisch. Vanuit Amsterdam is het 11 uur vliegen.

 

hk-city

 

 • Marrakech, het duizend en een nacht idee, dat beeld heb ik altijd bij deze stad. Deze stad in Marokko heeft iets mysterieus. Het ziet er altijd zo sprookjesachtig uit met mooie gebouwen, geweldige markten en kleding met de mooiste kleuren. De stad heeft enorm veel bezienswaardigheden dus een paar dagen heb je wel nodig om deze stad te verkennen. Marrakech schijnt een culinair feest te zijn dus dat wordt locale lekkernijen proberen. Lekker met mierzoete thee! Je vliegt in 4 uurtjes naar deze prachtige stad.

 

marrakech-2

 

 • Istanbul, uitgegroeid tot een moderne wereldstad. Deze stad is twee in een! Het ene deel ligt op het Europese continent, het andere deel op het Aziatische continent. Allebei de delen schijnen een geheel eigen karakter te hebben. De meeste mensen die vanuit Europa naar deze stad reizen blijven op het Europese gedeelte maar de Aziatische kant schijnt ook zeer de moeite waard te zijn. Stap op de boot en vaar naar de andere kant van de Bosporus. Als je er dan toch bent is het zonde om dit te missen. Deze kans zou ik dus zeker wel aangrijpen. De wijk Üsküdar schijnt ook een bezoekje waard te zijn, deze stad bevind zich op twee continenten. Erg bijzonder dus. En voor uitzicht over de stad, met een drankje in je hand, moet je schijnbaar bij de prijswinnende club 360 zijn. Voor ieder wat wils, cultuur, shoppen en veel bezienswaardigheden. Ja ik wil … 4 uurtjes vliegen en je kunt op avontuur.

 

Bosphorus, Istanbul

 

 • Krakau | Auswitch, Het bezoek aan Auschwitz is er een die je hoort te doen. Niet omdat dit nou zo leuk is maar om respect te tonen aan alle mensen die hier zijn overleden. Het maakt hoe dan ook grote indruk op iedereen. De onvoorstelbare wreedheden die hier hebben plaatsgevonden gaan de menselijke geest te boven.
  In 2 uur vliegen sta je in Krakau, dan is het nog een uur met de auto om Auswitch te bezoeken.

 

7772372160_6e02a19df8_b

 

 • Bejing, deze Chinese stad schijnt verbazingwekkend te zijn. In deze hoofdstad vind je eeuwenoude tempels en futuristische wolkenkrabbers met enorme hoogte, je kunt er urenlang dwalen door de oude volksbuurten en een bezoek aan de Verboden Stad, met het grootste paleis ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken op je lijst. Net buiten de stad ligt de Chinese Muur en ja, ook daarom wil ik graag naar Bejing. In elke stad is het huren van een fiets een aanrader maar ook in deze stad staat dat op mijn lijst, zo ontdek je nog meer prachtige dingen van de stad die je anders niet zou zien. De reistijd vanaf Amsterdam is 9:45 uur.

 

chinese_muur_tussen_jinshanling_simatai

 

 • Tel Aviv, deze stad schijnt echt geweldig te zijn. Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt bij een citytrip maar toch trekt dit elke keer weer mijn aandacht. Tijdens mijn reizen heb ik veel mensen uit deze stad ontmoet en ze zijn stuk voor stuk allemaal even knap en positief en spreken vol waardering over hun mooie thuishaven. Deze Israëlische stad heeft echter heel veel te bieden en is ondanks het imago van Israël zeer modern. Het nachtleven schijnt hier hipper dan hip te zijn maar zo is het ook een perfecte zon bestemming. Zo wordt hier zelfs de Israëlische Gay Pride gehouden waar hetzelfde motto geldt als in het nachtleven: ‘In Jeruzalem we pray, in Tel Aviv we play’. In 5 uurtjes vliegen zit je in deze mooi stad! Kijk van te voren wel even naar het reisadvies!

 

Tel-Aviv-1

 

 • Kaapstad, het schijnt dat Kaapstad de mooiste stad van het Afrikaanse continent is. In deze stad kan en mag alles. Genieten van prachtige stranden, architectuur en restaurants waar je spontaan van gaat watertanden. Maar hier vind je ook sloppenwijken, waaronder de grootste sloppenwijk van Zuid-Afrika: Khaylitsha. Overdag geniet je van het uitzicht over Kaapstad en Robbeneiland vanaf de top van de beroemde Tafelberg. Er is genoeg leuks te doen in deze mooie stad. Een vlucht naar deze stad duurt 11,5 uur.

 

cape_town-2086691

 

 • Valencia, in deze Spaanse stad is meer dan genoeg te beleven. Je hebt hier prachtige stranden, een volkse levensstijl, een Mediterraans klimaat, verschillende musea, heerlijke restaurantjes en een bruisend uitgaansleven. Ook is een bezoek aan de spectaculaire moderne bezienswaardigheden, zoals de Ciudad de las Artes y Ciencia, de moeite waard. Vanuit Amsterdam ben je binnen 2.30 uur in deze prachtige stad.

 

lhemisferic-valencia-spain-1440x900

 

 • Rio de Janeiro, deze stad in Brazilië heeft een gevarieerde mix van bezienswaardigheden waardoor deze stad zo uniek is. Het heeft een bergachtig decor, prachtige zandstranden, de welbekende favela’s (sloppenwijken) en wolkenkrabbers.   Rio de Janeiro is een stad met een gevarieerde mix van bezienswaardigheden. Deze prachtige stad staat bekend om zijn toerisme, mooie stranden, spectaculaire carnaval, mardi gras vieringen en de samba. Copacabana en Ipanema beach zijn de bekendste stranden die gezien moet hebben. Mij lijkt het wel wat, Rio staat op mijn lijst, na 11.45 uur vliegen kun je genieten van al het moois hier.

 

rio-de-janeiro

 

Welke steden heb jij nog op je lijstje staan? Ik lees het graag, misschien vergeet ik nog een paar mooie die zeker de moeite waard zijn.

 

Hartje

 

 

 

Photo content: Singapore www.hercampus.com | Hong Kong www.telegraph.co.uk | Marrakech www.vlucht.eu | Istanbul piximundo.com | Auswitch https://www.flickr.com/photos/darkhornet/7772372160 | Bejing www.seniorplaza.nl | Tel Aviv alchetron.com | Kaapstad www.justgiving.nl | Valencia www.duketravel.nl | Rio de Janeiro blog.guesttoguest.com

 

 

Share

Daphne | food & flip flops

18 Comments

 1. Mooi lijstje! Kaapstad is echt een aanrader, ik ben er 2x geweest en wil er graag nog een keer naar terug. Singapore lijkt mij ook heel gaaf. Op mijn lijstje staan o.a. Berlijn, New York, Madrid en Praag. Die laatste kan ik hopelijk in november afstrepen. 😉

  • Dank je wel Annemarie! Oh dus jij bent echt verliefd op Kaapstad? Klinkt goed, dus dat is ook zeker een aanrader? Goed om te weten! Hopelijk binnenkort naar Afrika, dan wil ik hem zekers te weten wel mee gaan pikken. Bedankt voor de leuke tip. Jij hebt ook een goed lijstje. En Madrid lijkt ook erg mooi. Wat ik je wel kan zeggen is dat New York echt mijn lievelings is en samen met Rome op nr. 1 & 2 staan en Berlijn en Praag zijn ook prachtige steden dus super dat je die al bijna af gaat vinken. Lekker genieten. Blijft mooi he?

   • Rome vond ik ook geweldig en over New York hoor ik altijd alleen maar enthousiaste verhalen. En nu zie ik in onderstaande reactie Stockholm staan, daar wil ik ook heel graag een keer naar toe. Ach, ik wil nog zoveel zien…

    • Haha! Ja ik snap niet dat iemand het werken heeft uitgevonden! We zouden allemaal verplicht een rondje wereld moeten doen! Er is zoveel moois. Ja New York is top! Ik wil niet snel terug naar een stad of plaats maar deze stad ga ik zekers nog een keer bezoeken. Jij ook succes met kiezen. Erg he?

 2. Mooi lijstje! Rio, Bejing en Krakau staan ook op mijn lijstje.
  De rest van jouw to do list heb ik al gezien en vond ik super (behalve Singapore…sorry :p) Verder wil ik graag naar Edinburgh en Stockholm. Riga en Belgrado schijnen ook leuk te zijn!

  • Hoi Karin, kijk, dan hebben we er nog een paar die bij ons samen op de lijst staan, als je gaat dan hoor ik graag je tips en wat je ervan vond. Leuk om dat te lezen. Jammer dat je Singapore niets vond, dat lijkt mij dan juist weer een prachtige stad maar dat is ook het leuke van reizen, iedereen heeft een andere mening daarom moet je het juist zelf gaan ontdekken. Jij hebt ook nog mooie plekjes op je lijst staan, helaas heb ik die ook nog niet gezien! Zucht, er zijn gewoon teveel mooie dingen te ontdekken.

 3. Wat handig om een vriendinnetje in Singapore te hebben 😉 Moet je natuurlijk wel gaan! Singapore is sowieso een aanrader. Ik ben niet echt een stedenliefhebber, vind het al gauw te druk, maar wil wel Varanasi een keer meemaken. Lijkt me zo indrukwekkend. Verder staan Lissabon, Hong Kong, Istanbul en Edinburgh op mn lijstje.

  • Ja erg handig he? En dat ticket moet er nu ook gewoon komen maar door omstandigheden met mijn lijf mocht ik niet buiten Europa reizen de afgelopen 2,5 jaar dus dan wordt het lastig. Maar het komt goed en ik wil gaan. Grappig om te lezen dat je niet echt een stedenliefhebber bent, ook die moeten er zijn, toch? Niks mis mee. Maar Varanasi is wel echt heel druk en hectisch maar zo enorm de moeite waard. Het is ook echt indrukwekkend. Laat maar weten als je gaat. Dan ga ik vast klaarzitten voor je blog 🙂 Lissabon en Edinburgh schijnen ook leuk te zijn en ja Hongkong en Istanbul, die wil ik ook afvinken. Mocht je eerder gaan, tips zijn welkom.

  • Hoi Mellisa, dank je wel. Ja gave steden toch? Dat dacht ik, haha! Oh echt, soms denk je, een keer houdt het op met wensen als je al veel gezien hebt maar het lijkt net of de lijst alleen maar langer wordt. Herken je dat?

 4. Leuk lijstje!

  Van de plekken die je hierboven beschrijft spreekt Valencia me het meeste aan. Maar misschien komt dat ook doordat ik Singapore, Marakech, Istanbul, Krakau, Beijing en Kaapstap al gezien heb, en een beetje op zoek ben naar wat nieuws 😉

  • Jaloers! Jeetje, heb jij al deze fantastische steden gewoon al afgevinkt? Wow. Wat geweldig. Zijn het aanraders? Dan snap ik dat je toe bent aan wat nieuws! Wat staat er op jouw lijst? Misschien kunnen we tips uitwisselen 🙂

 5. Tof lijstje! Singapore kan ik je zeker aanbevelen, Marrakech vond ik leuk, maar niet geweldig. Ik raad je aan om dit te combineren met een bezoek aan een andere stad, of de woestijn. Ik was vorige week in Polen en werd onwijs verrast door Wroclaw, ik schreef erover op mijn blog. Vind je vast ook leuk! Op mijn lijstje? Lissabon, Stockholm, Riga, Sevilla, Bejing en Buenos Aires. Al kan ik dat lijstje met gemak veeeel langer maken 😉

  • Dank je wel Marcella. Ja is Singapore een aanrader? Het lijkt me echt een prachtige stad en mijn vriendin woont er dus ik ga er hoe dan ook naartoe. Maar fijn om te horen dat het aan te bevelen is. Oh Polen dus ook leuk, hoe kwam je erbij om naar Wrocklaw te gaan? Daar heb ik nog nooit van gehoord namelijk. Ik ga vanavond even lezen op je blog want nu ben ik wel nieuwsgierig geworden. Buenos Aires kan ik je dan weer enorm aanraden, deze stad heeft echt alles en vooral de sfeer is geweldig. Het Latijns Amerikaanse met Europese is echt top. Mooi lijstje heb je ook, nog druk genoeg.

 6. Mooie lijst! Singapore en Hong Kong heb ik bezocht. Heel gaaf idd, maar voor beide is een aantal dsgen genoeg. Goed te combineren met Maleisië of China/Taiwan..
  Ik wil erg graag naar Marrakech, Istanbul, Athene, Lissabon en NY moet ik natuurlijk een keer zien 🙂 Al ben ik niet een heel groot fan van grote steden..

 7. Handig een vriendin in Singapore, leuk! Ik kan je helaas niet adviseren, want geen stad van jouw lijstje heb ik nog bezocht. In de zomer ga ik tijdens een roadtrip wel langs Krakau, dus die kan ik dan wegstrepen! Op mijn lijstje staat ook Kaapstad en verder nog Tokyo, Edinburgh, Boedapest en Stockholm waarvan ik die laatste twee ook aankomende zomer mag gaan afstrepen 🙂

  • Ha die Shamira, ooooh laat je weten hoe Krakau was, lijkt me echt een mooie stad maar ook indrukwekkend. Nog genoeg te doen en te beleven dus voor jou en weet je, dromen moet je blijven houden. Groetjes Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *