Traveltag | top 3 bestemmingen onderaan je bucketlist

Ook jij hebt vast wel een lijstje met landen/steden waar je nog heel graag naartoe zou willen? Die echt je voorkeur hebben. Het liefste zou je vandaag nog afreizen maar waarschijnlijk zit je nu gewoon op je werk en gebeurt dat dus niet. Blijven dromen, je kunt ze vast ooit nog een keer afvinken.
Zelf heb ik ook zo’n lijst, twee eigenlijk! de ene gaat over landen en de andere over steden die ik nog heel graag zou willen bezoeken.

En toen kwam Traveladdict met de traveltag: “top 3 bestemmingen onderaan je bucketlist”
Een erg leuke om over na te denken, want er zijn altijd wel landen waar je niet persé heen hoeft.
Die ik überhaupt nog nooit bij Google heb ingetypt om naar fijne afbeeldingen te zoeken, nee, zelfs dat niet.
Dus eigenlijk staan de bestemmingen die ik hieronder noem niet eens op mijn bucketlist.
Oorlogsgebieden daar gelaten, daar wil ik dus om die reden niet heen maar ik geloof echt wel dat die landen prachtig zijn.
Als de wapens zijn vernietigd en het er weer rustig en veilig is, dan ga ik er eens over nadenken.

 

IMG_4108

 

Deze tag kan daarom beter “de landen/steden die helemaal niet op mijn bucketlist voorkomen” heten

1) Tunesië

Naar mijn idee staan hier een aantal all inclusive hotels in the middle of nowhere, liggend aan de Middellandse Zee en om de hoek van de woestijn, waar dan een kameel is neergezet om het plaatje compleet te maken! En omdat het zo gezellig staat op de vakantiefoto’s. Net echt. Als deze kameel had kunnen praten was ie nu enorm rijk geweest. Dan had ie voor elke foto € 1,00 gevraagd.
Het is een populair land waar de temperatuur goed is. Dat is dan wel een groot voordeel.
Van horen zeggen schijnen de mannen erg opdringerig te zijn zowel in de verkoop van producten als lichamelijk (en nee, ik zal niet iedereen over een kam scheren), als je geen interesse hebt worden ze handtastelijk, agressief en krijg je bedreigingen naar je hoofd.
Niet echt het ideale beeld wat ik heb als het om vakantie gaat.
Volgens mij is het hier beter om binnen de poorten van je hotel te verblijven, veel mensen houden hiervan en willen niets liever, dat mag, maar daar maak je mij niet gelukkig mee. Misschien zit ik er totaal naast en heb ik zelf dit beeld gecreëerd dus ik ben benieuwd naar jouw mening als je er geweest bent en het heel anders hebt ervaren.

 

06000F

www.jetair.be

 

2 ) Turkmenistan

Het land schijnt erg veilig te zijn om doorheen te reizen maar toch wordt het niet veel bezocht door toeristen!
Heb jij ooit iemand gehoord die zei dat ie lekker naar Turkmenistan op vakantie ging? Nou, ikke dus niet en ook heb ik nog nooit iemand gesproken die dit land had bezocht en met enorm veel jaloersmakende verhalen thuis kwam.
Jammer want misschien is het wel erg mooi en bijzonder.
Ooit kwam deze naam voorbij in een reisprogramma en showden ze de paleizen en moskeeën, de ruïnes aan de zijderoute en de woestijn, en toch liep ik niet meteen warm, mijn hart maakte geen sprongetje! Het trekt me totaal niet en misschien ligt het er ook aan dat je niet zonder gids rond mag reizen. Dus nee, dit land staat duidelijk niet op mijn lijst.
Maar ben jij enthousiast dan hoor ik dat natuurlijk graag, wie weet stijgt het land een paar plaatsen en komt die alsnog onderaan mijn lijst te staan. Je weet het nooit.

 

tm

www.theknowledgeacademy.com

 

3) Sri Lanka

Waarschijnlijk krijg ik nu van heel veel mensen een enorm boze blik toegeworpen vanachter hun scherm!!! SORRY!
Waarom Sri Lanka niet op mijn “to do list” staat weet ik ook niet, een hele goede reden is er niet voor en daarom is het lastig om het te onderbouwen maar ik heb bij dit land niet het gevoel wat ik bij alle andere Aziatische landen wel meteen heb.
Natuurlijk zie ik wel eens beelden voorbij komen op tv en zie ik de prachtige groene natuur en mooie mensen voorbij komen maar de klik is er niet. Hij komt ook niet!
Misschien jammer, maar echt lieve mede-reizigers, ik kan er helemaal niets aan doen!

 

Sri-Lanka-440x301

www.sri-lanka-expert.nl

 

 

Benieuwd naar mijn andere lijstjes met traveltags?
Klik dan hier voor de traveltag: top 5 favoriete accommodaties en hier voor de traveltag: top 5 reisfavorieten om ze te lezen.

Graag wil ik de tag doorgeven aan (het is natuurlijk niet verplicht!):
– Linda | www.lindaopreis.nl
– Traveljunks | www.traveljunks.nl
– Stephanie | www.expeditieaardbol.nl
– Reismeisje | www.reismeisje.nl
– Reisgenie | www.reisgenie.nl
– Explorista | www.explorista.nl
– Daphne | www.livethelifeyoulove.nl
– Simone | www.papertravels.nl
– Marcella | www.marcellamolenaar.nl
Refereer dan even in je blog aan de bedenker Traveladdict.nl en naar foodandflipflops.com
(leuk als je ons noemt op Instagram, dan kunnen we ook meteen je blog lezen! Thanks)

 

Liefs Daphne

 

Share

Daphne | food & flip flops

12 Comments

 1. Laat ik nou net op 2 van jouw 3 bestemmingen geweest zijn 😉
  Tunesië is inderdaad niet veel soeps, al vond ik hoofdstad Tunis wel leuk.
  En met Sri Lanka had ik ook geen klik. Een mooi land hoor, maar vond de rest van Azië veel toffer! Je kunt ze dus lekker onderaan laten bungelen :p

  • Echt Karin? Haha, dat is wel echt heeeeeel toevallig zeg. Wat grappig. Fijn dat ik ze er dus niet op hoef te zetten. Typisch dat ik met alle andere Aziatische landen wel het gevoel heb ik dat ik ze moet zien maar bij Sri Lanka nooit gehad. Fijn om die bevestiging te lezen alleen zal niet iedereen het hier mee eens zijn ben ik bang 😉

  • Ja sorry! haha. Misschien een foute keuze maar heb er niets mee! Soms heb je dat wel eens met landen waar je geen gevoel bij hebt. Ben nu al benieuwd naar jouw lijstje. Leuk als je hem deelt.

 2. Oooooh serieus….Srilanka? Dat is zo’n fijn land! Alles op een relatief klein oppervlak. Ik had ook niet verwacht dat het zo leuk was, maar heb destijds een beetje impulsief een ticket geboekt en het was een te gekke trip. Ik heb niks met de USA. Trekt mij totaal niet. Komt waarschijnlijk door alle vooroordelen die ik heb 😉

  • Jep! Echt! Misschien stom maar geen gevoel bij. Maar jouw ervaringen zijn dus anders? Dat is wel altijd goed om te lezen en zo’n impulsieve actie is wel tof als dat goed uitpakt. Tja, sommige steden in de USA zijn dan wel weer super mooi. New York is mijn lievelings, toch eens naartoe 🙂

 3. Leuk om te lezen, weer eens wat anders dan een wishlist 😉 Ik kan Tunesië en Turkmenistan goed begrijpen. Van Sri Lanka hoor ik juist alleen maar goede verhalen, dus ik word er nieuwsgierig naar. Ik zal mijn lijstje binnenkort plaatsen!

  • Hoi Marcella, ja inderdaad, super leuk zo. En inderdaad, keertje wat anders. Ben nu ook wel benieuwd naar die van jouw. Maar wat je zegt, de ene heeft dat wel en de andere niet met Sri Lanka, dat is ook weer het leuke aan ieders wensenlijstje.

 4. Ben nog in geen van deze landen geweest, maar Sri Lanka en Turkmenistan trekken mij wel. Sri lanka lijkt mij net iets minder heftig dan India, maar wel met een aantal overeenkomsten. Turkmenistan staat ook zeker ergens bovenaan mijn bucketlist (maar dan met landen waar ik wel heen wil :))
  Zou zelf niet zo gauw naar de hele westerse landen gaan. Die kunnen altijd nog 🙂

  • Dank je wel voor je reactie Leoni. Het leuke is ook altijd dat iedereen zijn eigen voorkeuren en gevoel heeft bij landen. Dat maakt het ook zo bijzonder. Wat de ene wel aantrekt heeft de andere totaal niets mee. Fascinerend. Terwijl foto’s van Sri Lanka er prachtig uitzien. Wat heb je bovenaan je lijst staan waar je nog wel heel graag naartoe wilt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *