Hotspot | Eindhoven | Usine

Bij Eindhoven denk je al meteen aan Philips en design. Vandaag een hotspot die je kunt vinden in de oude Philips lampenfabriek, ook wel de lichttoren genoemd, namelijk Usine.
In hartje Eindhoven vind je dit mooie industriële café restaurant. Te herkennen aan het oude Philips logo boven op het pand.

IMG_7027

Usine is erg ruim opgezet en zoals je misschien ook wel verwacht van dit pand heeft het een industriële inrichting, zelfs de toiletten zijn mooi! Het is een perfecte locatie om tijdens of na een dagje shoppen aan te schuiven voor een drankje en/of hapje. 7 dagen per week van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat zijn ze geopend, Usine is voor iedereen, ontbijten met je lover, lunchen met je ouders of vriendinnen, plan een zakelijke afspraak, of ben je meer van het borrelen of zoek je iets leuks om te dineren, je bent hier voor alles aan het goede adres.
Vanaf het voorjaar is het terras geopend en kun je liggend op een strandstoeltje, zitzak of aan een tafeltje genieten van de zonnestralen. De sfeer is zowel binnen als buiten erg relaxed.

IMG_7026 IMG_7024IMG_7028

De kaart is erg uitgebreid en er wordt gebruikt gemaakt van verse en ambachtelijke producten. Net wakker en geen broodjes meer in huis, kom hier ontbijten, voor de lunch is er een ruime keuze uit diverse broodjes of goed gevulde salades, heb je een kater dan zijn er verschillende eiergerechten, misschien ben je meer toe aan een soepje of pasta of heb je gewoon zin in fruits de mer, het kan allemaal.
Ook een aanrader is de perfecte cappuccino met gebak. Ik heb al veel gerechten van de kaart geprobeerd en ze hebben me nog nooit teleurgesteld.

IMG_7008IMG_7009

Usine is makkelijk te bereiken, het ligt op zo’n 5 minuten loopafstand van het station, het Philips Stadion ligt om de hoek en parkeren kun je bijna voor de deur bij de Mediamarkt of de Bijenkorf. Net hoe je het zelf wilt.

Tip: bij de in-/uitgang vind je de kiosk/pattiserie, neem een kijkje bij de leuke artikelen die ze verkopen en neem een taartje mee voor thuis. Dan kun je op de bank nog even nagenieten van een leuke dag.

IMG_7025Zo zijn er natuurlijk ook hier een paar voor- en nadelen: De sfeer is erg fijn en relaxed, aan de koffie en het eten wordt genoeg aandacht besteed alleen wordt dit naar de klanten toe wel eens vergeten. Binnen valt het nog mee maar buiten op het terras moet je soms behoorlijk lang wachten voor ze je opmerken. Ook wordt het bestek regelmatig vergeten en als je dan het gerecht al hebt en weer moet wachten tot je bestek wordt gebracht is het al koud! Dit is niet nodig, zo gaat het dan ook weer met de rekening. Zeker een aandachtspunt waard. Ze werken wel erg hard dus daar valt niets over te zeggen.
Ook is me al een paar keer opgevallen dat ze niet mee willen werken als je iets niet bij je gerecht wilt, dit schijnt dan erg moeilijk te zijn voor de keuken!!! Er staat een mooie leestafel dus ook als je alleen bent voel je je welkom. Aan de kinderen is ook gedacht, zowel de keuze op de kaart is divers en er is een speelhoek aanwezig. De prijs/kwaliteit is prima. Al met al een leuke hotspot in hartje Eindhoven.

Dat wordt een dagje winkelen inplannen!

 

Liefs Daphne met hartje

 

 

Adres: Lichttoren 6, 5611 BJ Eindhoven
Website: www.usine.nl
Prijsniveau: gemiddeld

Share

Daphne | food & flip flops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *